Life Fehér Patrik 2023. 12. 12.

Tűzzel etetik az éhes turistákat Indiában

A lángoló falatokat egyenesen az ember szájába tolják, és ugyan nem néz ki bizalomgerjesztően a dolog, nem sokan panaszkodnak.

A tűz nem egy laktató dolog, segítségével csak az ételeinket készítjük el, esetleg tesszük látványosabbá. Van azonban egy tradicionális fogás, melyből nem maradhatnak ki a lángnyelvek, melyeket a kóstolónak egyenesen le kell nyelnie.

Ez az indiai paan, egy snackféleség, melyet a helyiek főételeket követően fogyasztanak. Egy arrafelé őshonos növény, a bétel leveleiből áll főként, melyeket a dióféléktől kezdve az édesköményen át a gyümölcsökig mindenfélével töltenek, de csoki vagy hús is kerülhet a fogásba. Utcai bódék ezreiben árulják országszerte a csemegét, ízlés kérdése, hogy szereti-e valaki, vagy sem.

Kép: Habibur Rahman / Eyepix Group/Future Publishing via Getty Images

Kép: Habibur Rahman / Eyepix Group/Future Publishing via Getty Images

Fontos tényező az is, hogy a legtöbb helyen rögtön az ember szájába tolják a kaját, nézegetni, netán lefotózni nem nagyon van idő. Nagyra nyitott szájjal kell várni a frissen készített levélbatyut, kalkulálva azzal, hogy más ember ujja, keze jár a testünkben.

Kép: Paul Lakatos/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Kép: Paul Lakatos/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Ha ez nem lenne elég, a paan történetét egy Új-Delhiben található árus tovább csavarta még azzal, hogy meggyújtotta. Ez szó szerint futótűzként kezdett el terjedni a közösségi oldalakon, többen is átvették, hogy így kínálják a hagyományos fogást, alapíztől függetlenül.

Apropó, az íz: a beszámolók szerint a tűz kicsit keserűbbé teszi a paant, de teljesen biztonságos a fogyasztása.

Te megkóstolnád? Írd meg nekünk kommentben!

Forrás: Great Big
Kép(ek) forrása: Getty Images