Life Fehér Patrik 2023. 12. 15.

30 év után feltámadt a Beverly Hills-i zsaru

Eddie Murphy évtizedek után ismét a bűnözők nyomába ered sajátos módján. Axel Foley ugyan kissé kikerekedett, de a melegítője és a humora még mindig a régi.

1984, 1987 és 1994 – ezekben az években jelent meg eddig Beverly Hills-i zsaru-film, Eddie Murphyvel a főszerepben. A színészt ezek az alkotások tették hollywoodi sztárrá, de minden idők egyik legikonikusabb filmzenéjét is beleragasztottták a fülünkbe.

Gyors matekkal kijön, hogy 2024-ben lesz Axel Foley első és eddigi utolsó kalandjának 40. és 30. évfordulója. Utóbbi szám azonban nullázódik, ugyanis immár biztos, hogy érkezik a filmsorozat negyedik része, amely az Axel F alcímet kapta a 4-es szám helyett.

Már bőven vannak hivatalos infók is, nem csak pletykák szintjén beszélhetünk a filmről, mely a Netflixen fog debütálni 2024 nyarán. Eddie Murphy visszatér Axel Foley bőrébe, aki még mindig hozza a fiatalos, vicces, a szabályokat nem feltétlenül tisztelő arcot, de az előzetes alapján ez egyáltalán nem tűnik erőltetettnek vagy kínosnak.

Eddie Murphy a forgatáson (Kép: Bellocqimages/Bauer-Griffin/GC Images)

Eddie Murphy a forgatáson (Kép: Bellocqimages/Bauer-Griffin/GC Images)

A történetből annyi ismert, hogy a detektív lányának veszélyben forog az élete, ezért összefog egy új társsal (őt Joseph Gordon-Levitt alakítja), hogy felderítsék, mi is történik. Bőven lehet majd nosztalgiázni a film nézése közben, mert a zenét ugyan modernizálták, de még mindig remekül szól a szintetizátor, és előkerülnek Foley régi kollégái is Billy Rosewood (Judge Reinhold) és John Taggart (John Ashton) személyében.

Kép(ek) forrása: Nyitókép: CBS via Getty Images