Life Fehér Patrik 2023. 12. 19.

Mi örömmel viselnénk ezt a maszkot, valószínűleg te is

Üvegből készül, aranyat és ezüstöt is tartalmaz, funkciója pedig nem a vírusok távoltartása, hanem az illatok összegyűjtése.

Sokakban rossz emlékeket ébreszthet már maga a maszk szó is, nemhogy a látványa. Véleményünk azonban könnyen pozitív irányba terelődhet a skót whiskyt készítő Smokeheadnek köszönhetően, akik egyedi üvegmaszkokat készítettek üvegfújásos technikával.

A különlegesség a Smoke Mask nevet kapta. Készítője a maga nemében igazi híresség: Elliott Walker képzőművész és üvegfújó megnyerte a Netflixen futó, üvegfúvók versenyéről szóló Blown Away második évadát. A maszk lényegében egy üvegpohár, melynek aljára ki kell tölteni a whiskyt. Fogyasztás közben a maszkszerű kialakítás közel tartja az orrhoz az illatokat és aromákat, így változtatva az italozást egy egyszerre több érzékszervre is intenzíven ható élménnyé.

A maszkot ezüstalap és egy arany koponyapecsét díszíti, így minden bizonnyal értéke is jelentősebb. Megvásárolni egyelőre nem lehet, csak nyereményjáték útján lehet hozzájutni az Egyesült Királyságból, Hollandiából vagy Németországból játszva.

Egy biztos: a maszk nem tartozik a tradicionális poharak sorába. Az italospoharakról egyébként itt még többet megtudhatsz:

Forrás: Smokehead