Life FIRSTCLASS 2023. 12. 20.

Terjed ez a módszer, egyre több magyar fizet így a boltokban

Egyre népszerűbb Magyarországon a mobiltárcás technológia használata, a kártyás vásárlások 22,3 százaléka mobillal történt az idei harmadik negyedévben.

A hazai kibocsátású bankkártyákkal lebonyolított vásárlások száma az előző év azonos időszakához képest 12,2 százalékkal, értéke pedig 17,7 százalékkal nőtt, így egy negyedév alatt már 470 millió darab ilyen tranzakció történt – áll a Magyar Nemzeti Bank harmadik negyedéves jelentésében.

Folyamatosan terjed a mobiltárcás megoldások használata is, egy negyedév alatt több mint 300 ezerrel, 14,1 százalékkal nőtt a mobiltelefonokba regisztrált kártyák száma. Ezzel a mobiltárcába regisztrált bankkártyák száma szeptember végén átlépte a 2,3 millió darabot.

Mobillal a negyedév során már összesen több mint százmillió darab vásárlási tranzakciót bonyolítottak le itthon, amely az összes kártyás vásárlás 22,3 százaléka. Ez 4,8 százalékpontos növekedés az előző év azonos időszakához képest. Értékben a mobiltárcás tranzakciók aránya 16,1 százalék volt, mely 3,5 százalékos növekedést jelent.

Forrás: Magyar Nemzeti Bank
Kép(ek) forrása: Getty Images