Life Fehér Patrik 2023. 12. 29.

Legyőzhetetlenné teszi az embert a világ legerősebb kávéja

Az átlagos koffeinmennyiség négyszeresét tartalmazza a világ legerősebb kávéja, kettőt elfogyasztva belőle már mérgezést kaphatunk tőle.

Kettős fegyver a koffein: rövid távon élénkít, ám a hatás elmúlása után lemerül tőle az ember. Hiába imádjuk a kávét, a teákat vagy akár a kólát, csínján kell vele bánni: az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) például azt ajánlja, egy nap ne fogyasszunk belőle 400 mg-nál többet, ekkor még nem okoz szívproblémákat az anyag.

Ebből kiindulva ez már nem mondható el a világ legerősebb kávéjáról, melyet egyszerűen csak Biohazardnak (biológiai veszély) neveznek. Az ital adagjában nem kevesebb mint 928 mg koffein található, azaz az ajánlás duplája. Nagyjából négy átlagos kávé koffeintartalmával ér ez fel a gyártó szerint, de az energiaitalok szintjét is bőven körözi.

Leírása szerint elfogyasztását követően olyan hatásokat tapasztalhatunk magunkon, mint a magas fokú produktivitás, éjszakai fennmaradás, valamint a legyőzhetetlenség érzése. Ajánlják a hét túléléséhez, hiperaktív gyerekek szüleinek, vizsgákra tanulás előtt, edzéshez, a másnaposság elűzéséhez és a hosszú videojátékozásokhoz, ahol szükség van az extra fókuszra.

 

Komolyra fordítva azonban a szót, a kávé fogyasztását nem érdemes túlzásba vinni: az FDA szerint már 1200 mg-nál mérgezéses tünetek léphetnek fel, azaz a napi két kávét ebből a fajtából érdemes elkerülni. A közel fél kilós szemeskávé-csomagot egyébként 20 dollárért (kb. 7 ezer forintért) kínálják, itthon azonban elég kis eséllyel próbálható ki, ugyanis csak az Egyesült Államokba szállítanak belőle jelenleg.

Forrás: Unilad