Life Fehér Patrik 2024. 01. 12.

Luxushotelben élnek, így spórol a család

Egy nyolcfős kínai család mérlegelt, majd arra jutott, olcsóbban jön ki nekik a szállodába költözés, mint a saját otthon fenntartása.

Egyes országokban és városokban a lakhatási költségek elképesztően magasra rúghatnak. Több külföldi történet is van, ahol egyesek óceánjáró hajókra költöztek emiatt, de az egyik legextrémebb az az egyetemista volt, aki a méregdrága albérlet helyett a repülős ingázást választotta.

Ilyen sztorikat eddig leginkább az Egyesült Államokból hallottunk, azonban úgy tűnik, Kínában is lehetnek olyan magasak a lakhatási költségek, hogy megéri különleges alternatíva után nézni. Így tett egy nyolcfős család is a kínai Nanjang városában: már több mint 220 napja élnek egy helyi luxushotelben.

A családnak sikerült kialkudnia, hogy jutányos áron, napi 100 jüanért (kb. 49 ezer forintért) kibéreljék a két hálószobás, nagy nappalis luxuslakosztályt. Havi szinten ez már komoly összeg, átszámítva 1,5 millió forint körüli, de ne feledjük, hogy nyolc főről beszélünk.

A holteben nem kell fizetni az áramért, a fűtésért, a vízért, de még a parkolásért sem. A család a helyi médiának azt mondta, életük sokkal kényelmesebbé vált így, és még spórolnak is. “Azt tervezzük, hogy egész életünkre ideköltözünk” – mondta Mu Xue, a család egyik tagja.

Abból a szempontból egyébként kissé érthetetlen a família döntése, hogy egyébként a tehetősebbek közé tartoznak. A hírek szerint legalább hat ingatlannal rendelkeznek, ezért sokan hitetlenkedtek is a kínai közösségi oldalakon, hogy valóban így élnek-e, vagy valami átverésről van szó. Nincs azonban átverés, a család számlákkal tudta igazolni állításait.

Forrás: Oddity Central
Kép(ek) forrása: Gettyi Images