Life Fehér Patrik 2024. 02. 02.

Ők voltak az idei tél legdrágább focistái

Véget ért a téli átigazolási szezon az európai bajnokságokban, mutatjuk, mely játékosokért mozgatták meg a csapatok a legtöbb pénzt.

Viszonylag csendes volt a 2024-es év téli átigazolási időszaka, mely a legfontosabb bajnokságokban február elsején zárult. A klubok közel sem mozgattak meg annyi pénzt, mint nyáron – egyrészt a legtöbben már elköltötték a transzferekre szánt keretük nagy részét, másrészt spórolnak a következő, nyári átigazolási szezonra, amikor szintén nagy mozgolódás várható.

Mindezekkel együtt azért repkedtek a tízmillió eurók a Transfermarkt adatai szerint, azonban a szintet jól mutatja, hogy Szoboszlai Dominik a nyári átigazolási összegével toronymagasan vezetné a legdrágább téli játékosok listáját. Mutatjuk is az első ötöt fényképes összeállításunkban:

5. Renan Lodi. Télre is maradt még vonzerő a szaúd-arábiai focikarrierben: a 25 éves brazil balbekk 23 millió euróért távozott Marseille-ből az Al-Hilalba (Kép: Yasser Bakhsh/Getty Images)

4. Eljif Elmas. Az észak-macedón támadó középpályás Nápolyból helyezte át székhelyét az RB Leipzighez 24 millió euróért (Kép: Boris Streubel/Getty Images)

3. Radu Drăgușin. A képen még genovai mezben látható a román futball tehetsége, aki már a Tottenham védelmét erősíti. A két klub 25 millió eurós transzferben egyezett meg (Kép: Emmanuele Ciancaglini/Ciancaphoto Studio/Getty Images)

2. Sacha Boey. A francia jobbhátvéd 2021 nyara óta tartó török kaland után tér vissza Európába: a Bayern München 30 millió eurót fizetett érte (Kép: M. Donato/FC Bayern via Getty Images)

1. Vitor Roque. Hiába halmozza az egekig adósságait az FC Barcelona, így is övék a tél legdrágább igazolása 40 millió eurós vételárral. Vitor Roque számára ideális volt a váltás, hiszen Brazíliából érkezett a támadó, ahol decemberben ért véget a szezon (Kép: Alex Caparros/Getty Images)

Ez az átigazolási időszak nem a magyar transzferektől volt hangos. Több válogatott játékosunk is klubot váltott azért, ezek azonban szinte mind kölcsönszerződések. Az egyedüli kivételt a Kecskemét korábbi védője, Szalai Gábor jelenti, aki ismeretlen összegért a svájci Lausanne-ba igazolt.

Forrás: Transfermarkt
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Alex Caparros/Getty Images