Life Fehér Patrik 2024. 02. 09.

Őrületes fogadásokat lehet kötni a Super Bowlra

Közeleg az év első jelentős sporteseménye, a Super Bowl. Az NFL-döntő a sportfogadók számára is nagy nap, számos különleges dologra lehet fogadni. Mutatjuk a legérdekesebbet!

A világ legnagyobb volumenű sporteseményei közé tartozik a Super Bowl. Az NFL döntőjét nemcsak a Kansas City Chiefs és a San Francisco 49ers rajongói fogják nyomon követni, hanem a sportfogadók is. Amerikai felmérések szerint ebből a szempontból rekordév lehet a 2024-es, ugyanis csak az Egyesült Államokban négyből egy ember, azaz 68 millió fő tervez fogadni a meccsre.

A sportfogadások világában már jó ideje nemcsak a végeredményre tehetünk pénzt. Minden, ami mérhető, az fogadható is, legyen szó passz-számról, megtett yardokról vagy pontkülönbségről. A bukmékerek jelenleg a 49erst tartják valamivel esélyesebbnek a győzelemre, azonban az ínyencek ilyenkor igazi különlegességekre is fogadhatnak.

A lehetőségek már a kezdő sípszó előtt is vannak, ugyanis két fontos esemény is történik ilyenkor. Az egyik a pénzfeldobás, ahol a fejet és az írást is 1,95-ös oddsal adják, így a ház biztosan jól jár. A másik az élőben elénekelt himnusz hossza, ahol a 90 másodperc szokott fordulópontot jelenteni. Most is ez a helyzet a legtöbb helyen, a számok alapján pedig esélyes, hogy másfél perc alatt marad a The Star-Spangled Banner.

Kép: Rob Carr/Getty Images

Kép: Rob Carr/Getty Images

Sokakat a Super Bowl kapcsán nem is a meccs, hanem a félidei műsor érdekel a legjobban. Idén Usher szórakoztathatja a közönséget, vele kapcsolatban is kismillió dologra lehet fogadni. Meg lehet tippelni, hány dalt ad elő, mi lesz az első előadott szám, milyen számok hangzanak el biztosan a fellépésen, lesz-e dalpremier, de még potenciális sztárvendégekre és a ruhacserék számára is le lehet kötni fogadásokat.

Az ikonikussá vált Gatorade-fürdő. Idén nem a narancssárga az esélyes szín, pedig a 2020-as Super Bowl után, ahol ugyanazok a csapatok játszottak, mint most, ilyet kapott a nyakába Andy Reid, a Chiefs edzője (Kép: Mike Ehrmann/Getty Images)

Az ikonikussá vált Gatorade-fürdő. Idén nem a narancssárga az esélyes szín, pedig a 2020-as Super Bowl után, ahol ugyanazok a csapatok játszottak, mint most, ilyet kapott a nyakába Andy Reid, a Chiefs edzője (Kép: Mike Ehrmann/Getty Images)

A meccs végi vicces szokás, a Gatorade-fürdő is fogadás tárgya lett az elmúlt években. Ez gyakorlatilag annyi, hogy a győztes edzőt leöntik egy hatalmas vödör színes sport- vagy üdítőitallal. A kérdés azonban az, hogy milyen színű lesz a folyadék: a bukik szerint idén legnagyobb eséllyel lila (3,75-ös szorzó) vagy kék (4,75-ös szorzó).

Forrás: BetMGM, covers.com
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Jamie Squire/Getty Images