Life Erdős Norbert 2024. 02. 12.

Új italokat öntött ki a hordóból a Jack Daniel’s

Új italpárost dobott piacra nemrég a világ legismertebb whiskey-gyártója, a Jack Daniel's. Ne az átlagos párlatok között keresd az új ízeket.

Nem is olyan rég írtunk róla, hogy mexikói csavart adott klasszikus tennessee-i whiskey-jéhez a Jack Daniel’s, most pedig itt az amerikai lepárló újabb dobása, az Aged Series két legfrissebb, bár nem éppen fiatal tagja.

Új italokat öntött ki a hordóból a Jack Daniel’s

A 10 és 12 éves párlatokat kiégetett, amerikai fehértölgy-hordókban tárolták, majd faszénen szűrték át, hogy lágyítsanak az ízén.  A karamell, a tölgy, a dohány domináns ízei különböztetik meg ezeket az italokat a többi Jack Daniel’s whiskey-től, na meg az érlelési idő, és az aromákban felfedezhető enyhén gyümölcsös, kakaós rétegek.

A fő összetevőkön nem változatattak, tehát a gabonák, amelyek a klasszikus Jack Daniel’s Tennessee Whiskey alapját adják, maradtak: 80% kukorica, 12% malátaárpa és 8% rozs.

A két újdonság limitált, tehát korlátozott mennyiségben kapható, és sajnos csak az Egyesült Államokban forgalmazzák, palackonként 94,99 és 84,99 dolláros áron. Ez átszámítva 30-35 ezer forint.

Forrás: Jack Daniel's
Kép(ek) forrása: Getty Images