Life Fehér Patrik 2024. 02. 13.

Gyökeresen átalakul a Balaton Sound, új sztárok érkeznek

Tovább bővült a Balaton Sound sztárfellépőinek listája. Veretes névsor jött össze az elektronikus zenei fesztiválra, ahol a nagyszínpad nem zár be éjfélkor.

Lassan, de biztosan közeleg a nyár és a fesztiválszezon, azonban a korábbi bejelentésekkel közel sem lőtték el az összes puskaport a legnagyobb hazai fesztiválok. Decemberben volt már egy első nagy bejelentési hullám, de pl. múlt heti hír volt napjaink egyik legnépszerűbb hazai előadójának, Azahriah-nak új koncertjei is.

A naptárak azonban szépen, lassan betelnek. Ez a helyzet a Balaton Soundnál is, ahol megtörtént a fellépők második körének bejelentése. A fesztivál hivatalos oldalán számtalan név szerepel már – pontos menetrend még nincs, de az látható, hogy az érkező sztárok melyik napokon állnak színpadra.

A legújabb bejelentés nagyobb nevei közé tartozik Amelie Lens, a Meduza, a Vintage Culture, Adam Beyer, Sam Feldt és Stephan Bodzin. Természetesen mindannyian az elektronikus zenei műfajban utaznak, az egyszeri zenefogyasztók, rádióhallgatók a leggyakrabban Meduza számaival találkozhattak az elmúlt években. A társulat a Piece Of Your Hearttal robbant be öt éve, de nagyot szólt a Lose Control is, és nem álltak le a slágergyártással.

A többi névvel együtt a Balaton Sound közleménye szerint erősödik az underground vonal, az egyre népszerűbb hard techno és hardstyle stílusok előadóival. Maga a fesztivál a zenei arculat alakulása mellett fizikailag is megváltozik. Új helyre kerül például a főbejárat, változik a nagyszínpad helyszíne, ezzel is kényelmesebb teret adva a várhatóan nagy számú közönségnek.

Gyökeresen átalakul a Balaton Sound, új sztárok érkeznek

Továbbra is a fesztivál része a rengeteg külföldi látogatót vonzó, 1 km hosszú partszakasz, amely vízparti helyszínekkel, beach partikkal, valamint kényelmes lazulással, vízi játékokkal várja a látogatókat a rendezvény ideje alatt, éjjel-nappal. “Az új helyre kerülő nagyszínpadon a programok immár hajnalba nyúlóan szórakoztatják a közönséget, az utolsó napon pedig egy hatalmas end show-val zárunk, az elektronikus tánczene keményebb stílusaiban kiemelkedő, visszatérő holland szervezőcsapat, a Q-dance prezentálásában” – árulta el Filutás Anna, a fesztivál projektvezetője.

A 2024. július 3-6. között tartandó fesztiválra jelenleg 23 ezer forinttól kaphatóak napijegyek. A négynapos bérlet 88 ezer forint, a diákok 67 ezer forintért hozzájuthatnak karszalagjukhoz.

Kép(ek) forrása: Balaton Sound