Life Fehér Patrik 2024. 02. 19.

A Facebook-vezér lánya nem tudja, mit csinál az apja

Mark Zuckerberg annyi mindenbe belevágott már amellett, hogy a Metával a világ egyik leggazdagabb embere lett, hogy a lánya azt sem tudja, pontosan mi is az apja foglalkozása.

Nagyon úgy néz ki, hogy Mark Zuckerberg, a Meta tulajdonos-vezérigazgatója a gazdagok gondtalan életét éli. Meg is teheti ezt 170 milliárd dollárosra (61 335 ezermilliárd forint) becsült vagyonával: elő-előjön ötletekkel – például a Twitter/X-klón Threadsszel -, de az sem baj, ha ezek nem igazán működnek.

Zuckerberg manapság olyan dolgokkal foglalkozik, mint a vegyes küzdősportok (MMa), a crossfit vagy épp legújabban a gazdálkodás. Az üzletember az utóbbi időben tehénpásztornak állt, saját állatállománya is van, mellyel célja a világ legjobb marhahúsának előállítása. Meg is zavarta ezzel az egyik lányát, aki azt gondolta, hogy apja, a világ jelenlegi negyedik leggazdagabb embere ezzel keresi a kenyérre valót.

Minderről Zuckerberg mesélt egy reggeli műsorban. “Gyerekként – mint ahogy a lányaim is azok – nehezen áll össze fejben az, hogy mi is a Meta, ugye? Egy nagyon elvont alkalmazás. Épp ezért a lányom egy ideig azt hitte, hogy szarvasmarha-tenyésztő vagyok” – fogalmazott.

Zuckerberg aztán tisztázta vele, hogy nem ez a helyzet. Ezt a lánya fel is fogta, igaz, kicsit másképp: következtetése az lett, hogy Zuckerberg saját húsmárkája még nem áll készen a piaci bevezetésre, így érthető, hogy egyelőre nem abból élnek.

Máskülönben nem is futná a hawaii bunkerre…

Forrás: Business Insider
Kép(ek) forrása: Sven Hoppe/picture alliance via Getty Images