Life Fehér Patrik 2024. 03. 01.

Sokmilliós ajándékokkal halmozzák el az Oscar-jelölteket

Dollárban hat számjegyű értéket képviselnek azok az ajándékok, melyeket az Oscar-jelöltek biztosan megkapnak. Az is jól jár, aki díj nélkül megy haza a gáláról.

Hagyománnyá vált az évek során, hogy a legmagasabban rangsorolt Oscar-kategóriák jelöltjei egy-egy ajándékcsomagot kapnak az este szponzoraitól. A cégek felajánlásai mögött a megjelenés áll: az Oscar-gálánál rangosabb esemény nemigen létezik, és nyilván jó egy olyan sztárral összekötni a terméket vagy szolgáltatást, aki ilyen körökben forog.

A felajánlásokat egy erre szakosodott cég, a Distinctive Assets gyűjti össze, majd osztja ki a jelöltek között, attól függően, hogy miből mennyit kapnak. Természetesen a legértékesebb csomagokat a legfelkapottabb kategóriák jelöltjei kapják, vagyis azok, akik esélyesek a legjobb rendezőnek, a legjobb férfi és női főszereplőnek járó szobrocskákra.

Pontos összeget nem közölt a Distinctive Assets azon ajándékcsomagok értékéről, melyeket többek között Colman Domingo, Jeffrey Wright, Lily Gladstone, Carey Mulligan, Sterling K. Brown, Mark Ruffalo, Danielle Brooks, America Ferrera, Da’Vine Joy Randolph és Christopher Nolan is megkap. Az viszont biztos, hogy dollárban kifejezve hat számjegyű lesz az értékük – ez több mint 36 millió forintnyi ajándékot jelent fejenként.

Sokmilliós ajándékokkal halmozzák el az Oscar-jelölteket

Mind közül a leglátványosabb ajándékok az utazások. Többek között all-inclusive üdülési lehetőségeket ajánlott fel egy svájci alpesi szálló, ahová a sztár tizedmagával is elutazhat. Van még hétnapos holisztikus wellnesskényeztetés, illetve egy privát villás, hároméjszakás nyaralás a Karib-szigeteken.

Sokmilliós ajándékokkal halmozzák el az Oscar-jelölteket

Ezeken felül rengeteg a szépségápolási termék, legyen szó szérumokról, krémekről vagy éppen párnákról. Mindenféle prémiumételt és -italt (szénsavas víz, tequila, csoki, gin, popcorn, kesudiós sütemény) is találni az ajándéklistán, nem beszélve a cipőkről és táskákról. Magyar kötődésű ajándék is jár: a Rubik-kocka 50. évfordulós gyűjtői kiadásával is eljátszhatnak a sztárok.

Sokmilliós ajándékokkal halmozzák el az Oscar-jelölteket

“Noha az ajándékcsomag értéke hat számjegyű, mint mindig, nem ez a fő cél” – fogalmazott Lash Fary, a Distinctive Assets alapítója. “A sztárok természetesen megengedhetik maguknak, hogy megvásárolják ezeket a dolgokat, de egyedülállóan kedvező marketinghelyzetük miatt ez egy win-win tranzakció” – utalt a felajánlásokra.

Forrás: Distinctive Assets
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Beata Zawrzel/NurPhoto via Getty Images