Life Erdős Norbert 2024. 03. 04.

Hivatalos: új platformra érkezik a legendás videójáték

A lövöldözős játékok atyját, a gamerkultúra Szent Grálját minden eszközön futtatták már, amelyen van kijelző, és most itt egy újabb gépen lesz játszható a Doom.

Digitális terhességi teszt, elektromos cigaretta, hagyományos asztali telefon, kaputelefon, legókockába épített kijelző – csak néhány dolog, amelyeken már sikerült működésre bírni az 1993-ban kiadott Doom videojátékot.

Most pedig itt az újabb “platform”, ahol ki lehet próbálni a virtuális lövöldét:

áprilisban megérkezik a Husqvarna robotfűnyíróira is a játék, ráadásul hivatalosan, szóval az előre telepített játékkal lehet megvásárolni az udvari kütyüt.

Ha pedig valaki már az adott típusú robotfűnyíróval rendelkezik, akkor szoftverfrissítés formájában kapja meg a gépre a játékot április 9-től. Igen, Magyarországon is!

Mutatjuk, hogyan is működik ez majd a valóságban:

 

DOOM

A Doom játékot 1993-ban adott ki az id Software MS-DOS operációs rendszerre. A játékban a Doomguy becenevet viselő karaktert irányítjuk, akinek zombikat és a pokolból szabadult démonokat kell legyőznie.

 

A Doom az egyik legfontosabb játék a videójátékok történelmében, gyakran említik a valaha volt legjobb és legnagyobb hatású játékként, technikai újításai nagy hatással voltak a 3D, belső nézetű, illetve többszemélyes játékokra. Világszerte 3,5 millió darabot adtak el belőle, és 10-20 millió közötti ember játszotta a megjelenése utáni első két évben; becslések szerint több gépre volt feltelepítve, mint a Microsoft akkori új operációs rendszere, a Windows 95.

Ezek a fűnyírók egyébként 1-2 millió forintba kerülnek modellváltozattól függően, de még a “legolcsóbb” is olyan hatékonysággal pusztítja a füvet, mint Doomguy a démonokat.

Forrás: Husqvarna
Kép(ek) forrása: Erdős Norbert/Midjourney AI, Husqvarna