Life Erdős Norbert 2024. 03. 05.

Ez a film lehet a nyár legnagyobb dobása a mozikban

Tom Hardy egy motorosbanda élén ontja a tesztoszteront a mozikban. Olyan sztárparádé lesz a The Bikeridersben, hogy simán ez lehet a nyár legjobb filmje.

Míg tavaly egy egyértelműen női célközönségnek szánt film, a Barbie tarolt a mozikban, idén nyáron egy végtelenül férfias, macsó alkotásra ülhetnek be a mozikba azok, akiknek ilyesmire van igényük.

Eredetileg 2023 decemberében tervezték bemutatni a The Bikeriderst (Motorosok címen fut itthon), nem sokkal később azonban a Fox és anyavállalata, a Disney úgy döntött, ők mégsem küldik moziba a Tom Hardy és Austin Butler főszereplésével készült motoros drámát.

Nagy kár lett volna, ha elkaszálják, szerencsére a gyártó New Regency új forgalmazót kereshetett.

A Motorosokra a Universal/Focus Features csapott le, júniusban pedig nálunk is bemutatják a mozik, most érkezett hozzá a második előzetes, ami nagyon ígéretes, igazi sztárparádé. Tom Hardy és Austin Butler mellett olyan legendás színészek tűnnek fel, mint Michael Shannon (Tigrisek földjén, A szabadság útjai, Az acélember) , Jodie Comer (Star Wars: The Rise of Skywalker, Free Guy, Az utolsó párbaj) vagy Norman Reedus (Penge II, Amerikai gengszter, The Walking Dead).

A sztori szerint Benny (Butler) a Vandálok nevű motorosbandához csatlakozik, akik vezetője, Johnny (Hardy), őt szemeli ki utódjának, de a banda magatartásán egyre inkább eluralkodik az erőszak.

A rendező Jeff Nichols (Mud, Take Shelter) írta a forgatókönyvet is, méghozzá a motoros szubkultúra fotós krónikása, Danny Lyon The Bikeriders című fényképalbuma alapján, melyben Lyon testközelből dokumentálta a hatvanas évek forrongásában fontos szerepet betöltő motorosok mindennapjait, hiszen ő is közéjük tartozott.