Life Fehér Patrik 2024. 03. 06.

Megható kérést teljesítettek az új Dűne-film alkotói

Egészen mostanáig nem mondták el, hogy a világpremier előtt másfél hónappal egyszer már levetítették a Dűne második részét. Egy halálos beteg férfi utolsó kívánságát teljesítették ezzel.

Óriási siker a mozikban a Dűne: Második rész, a rajongók tűkön ülve várták már a kritikusok által is pozitív fogadtatásban részesített filmet. Egy kanadai férfi a világpremiert már nem élhette meg, azonban az alkotóknak hála sikerült összehozni egy privát vetítést neki.

A quebeci Saguenay–Lac-Saint-Jean-ból származó, a végnapjait már hospice ellátóhelyen töltő halálos beteg a történet óriási rajongója volt, és az állapotát ismerve szinte lehetetlennek tűnt az, hogy lássa a második Dűne-filmet. Közbelépett azonban egy utolsó kívánságokra szakosodott cég, melynek sikerült kapcsolatba lépnie Denis Villeneuve-vel, a film rendezőjével, valamint producer feleségével.

Ők rá is bólintottak a premier előtti vetítésre, és fel is vázoltak egy tervet: repüljön az ember Los Angelesbe, ott pedig megmutatják neki a filmet. Ekkor tisztázták velük, hogy a halálos beteg férfi már nem fog repkedni, az idő pedig rendkívül fontos tényező ebben a történetben.

Villeneuve felfogta a helyzet súlyosságát, és változtattak a terveken.

A rendező elküldte saját laptopját az asszisztensével a kanadai hospice-házhoz,

így a férfinak lehetősége nyílt az utolsó kívánsága teljesítésére.

Szigorúan nézve sajnos ez nem jött össze, mivel elaludt a 2 óra 46 perces alkotás közben, de ez természetesen teljesen érthető és megbocsátható egy ilyen helyzetben. Az utolsó kívánságot összehozó emberek közül néhányan csalódottak voltak emiatt a beszámolók szerint, azonban ennél talán sokkal fontosabb az az összefogás, ami megszületett a projekt megvalósítása során.

Forrás: cbc.ca
Kép(ek) forrása: Cedric Ribeiro/Getty Images for Warner Bros. Pictures