Life Fehér Patrik 2024. 03. 19.

Focicsapatot vett Ryan Reynolds F1-es pilótája

Követi a főnök példáját Pierre Gasly: az Alpine Forma-1-es pilótája részesedést szerzett egy francia focicsapatban. Nem új keletű az F1 és a futball ilyen jellegű összefonódása.

Ryan Reynolds az utóbbi időben nem csak a filmvásznon alakított nagyot. Az üzleti életben is látványosan mozgolódott, ugyanis egy csupa hírességekből álló befektetőcsoport prominens személyiségeként számos sportérdekeltségre tett szert. Az európai sportkedvelők két dolog miatt figyeltek rá: az egyik a már az angol negyedosztályban szereplő Wrexham futballcsapata volt, a másik pedig az Alpine Forma-1-es csapata.

A két szál félig-meddig össze is ért házon belül, ugyanis Pierre Gasly, az Alpine versenyzője úgy döntött, ő is focicsapatot vesz magának. Pontos adatokat nem közöltek, de a hírek szerint a francia jelentős részesedést szerzett a francia harmadosztályban szereplő FC Versailles-ban. A párizsi klub nem nagy csapat, bár korábban olyan válogatott játékosok, mint Thierry Henry és Hatem Ben Arfa is megfordultak itt.

Pierre Gasly (Kép: Michael Potts/BSR Agency/Getty Images)

Pierre Gasly (Kép: Michael Potts/BSR Agency/Getty Images)

A labdarúgás és a Forma-1 ilyen jellegű találkozása ritka ugyan, de nem egyedülálló. A Sauber csapata pályára is vitte a Chelsea-t, legalábbis címerüket: a klub 2012-ben szponzorként díszelgett a kocsin. Maga a Forma-1 korábbi mindenható ura, Bernie Ecclestone is volt csapattulajdonos az egykori Benetton/Renault-csapatfőnök Flavio Briatoréval karöltve. A Queens Park Rangers azonban inkább csak küszködött 2008-tól 2011-ig tartó regnálásuk alatt, épp távozásukkor jutottak fel a Premier League-be.

A közelmúltban Lewis Hamilton kapcsán merült fel, hogy focicsapatot vehet. A hétszeres bajnokot azok után hozták szóba az épp eladósorba került Manchester Uniteddel, hogy részesedést szerzett a Denver Broncos NFL-alakulatban. Az ügyletből végül nem lett semmi.

Forrás: PlanetF1
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Mark Thompson/Getty Images