Life Fehér Patrik 2024. 03. 31.

600 ezren várnak arra, hogy bejussanak a South Park-étterembe

Tulajdonosai, a South Park alkotói 40 millió dollárt költöttek a vendéglátóegységre, hogy az olyan legyen, mint a rajzfilmsorozatban. Évekkel a nyitás után is kígyóznak a sorok.

Még 1974-ben, egy mexikói étteremlánc egyik tagjaként nyílt meg a Casa Bonita a Colorado állambeli Lakewood városában. Az étterem mára világhírű lett, de főleg a South Park rajongói ismerik a földkerekségen, ugyanis több epizód vissza-visszatérő eleme volt a vendéglátóegység.

A koronavírus-járvány hazavágta az üzletet, de 2021-ben a rajzfilmsorozat alkotói, Trey Parker és Matt Stone megvették a helyet. El is költöttek rá 40 millió dollárt (14,7 milliárd forintot), így szinte teljesen olyan lett, mint amilyennek a sorozat epizódjaiban is lefestették a helyet.

Az étterem egyik látványossága például – a homlokzat mellett – a 9 méter magas belső vízesés, melynek tetejéről rendszeresen ugrándoznak le az emberek, mind a valóságban, mind a rajzfilmben. Kutyás műsorokat is tartanak Eric Cartman törzshelyén, de azért a kaja is szépen fogy a 2023-ban újranyitott helyen: napi 2500 sopapillát (töltetlen vagy töltött, olajban kisütött kelttészta-párnácskák) készítenek a vendégek megrendelésére.

Jól pörög tehát az üzlet, de a még megdöbbentőbb az, hogy az étterem vezetője szerint

várólistájukon még mindig 400-600 ezer ember található.

A Casa Bonita sopapillája

A Casa Bonita sopapillája

A hivatalos kommunikáció szerint egyébként az étterem még továbbra is béta-üzemmódban működik, szóval elvileg a későbbiekben több vendéget is tudnak fogadni, de a több százezres várólista nem fog kiürülni egyik napról a másikra.

Forrás: Unilad
Kép(ek) forrása: Hyoung Chang/The Denver Post via Getty Images