Life Fehér Patrik 2024. 04. 09.

Egymás után 26 ezerszer leguggolt az új csúcstartó

Egy Illinois állambeli ember a mögöttünk álló hétvégéből 24 órát csak guggolással töltött, megdöntve ezzel a vonatkozó Guinness-rekordot. A csúcshajszolás mellett még egy jótékonysági akciót is szervezett a férfi.

Tony Piraino április 5-én reggel öt órakor már bőven nem aludt. Az Illinois (USA) állambeli Decatur városából származó férfi ekkor kezdte 24 órás guggolósorozatát, mellyel a Guinness-rekord megdöntését vette célba.

Az egynapos gyakorlatsor alatt 26 100 alkalommal guggolt le, amivel bő ezerrel túlszárnyalta a 2020 óta fennálló rekordot. Igaz, egyelőre még nem ő a hivatalos rekorder, mert a hitelesítés még hátravan, de magabiztos a férfi.

Piraino minden 22. guggolás után 30 másodperc szünetet tartott, néha azonban hosszabb pihenőket is beiktatott a napba. Hogy mindezt bírja szusszal, energiaitalokkal és szénhidrátban gazdag nasikkal tartotta magát ébren és energikusan. A helyi médiának féltávnál már fáradtságról nyilatkozott, de végül a saját elvárásait is túlszárnyalta a 24. óra végére.

Tony Piraino (Kép: WCIA News)

Tony Piraino (Kép: WCIA News)

Célja ugyanis “csak” 26 ezer guggolás volt, erre tett rá végül százat. Piarino átlagosan 3,3 másodpercenként guggolt egyet, ezt kell túlszárnyalnia annak, akik Guinness-rekorder szeretne lenni ebben a kategóriában.

Az akcióval egyidejűleg a férfi pénzt is gyűjtött, arra ösztönözve az embereket, hogy támogassanak egy helyi, időseket segítő szervezetet.

Forrás: Oddity Central
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Illusztráció: Getty Images