Life Fehér Patrik 2024. 04. 09.

Képeken a napfogyatkozás és az azt övező amerikai őrület

Április 8-án aki csak tehette, az eget kémlelte az Egyesült Államokban: emberek tízmilliói láthatták az országból a teljes napfogyatkozást. Képeken a különleges nap.

Nagy nap volt 2024. április 8-a Amerikában, ugyanis Mexikó északi részétől egy Kanada keleti partjaiig nyúló, 370 kilométer szélességű sávban lehetett követni a teljes napfogyatkozást. Ennek a szakasznak a döntő többsége az Egyesült Államokra esett, 13 államot érintett közvetlenül a különleges jelenség.

A helyi média már jó ideje foglalkozott a témával, nem túlzás, hogy az egész országot megmozgatta az egy helyen 4 perc 28 másodpercig megfigyelhető jelenség. Hoztunk pár képet, mi is az, amiből mi, magyarok 1999-ben láttuk az utolsót, és 2081-ben láthatjuk a következőt.

Sokan készültek speciális berendezésekkel a jobb megfigyelésre (Kép: Getty Images)

Sokan készültek speciális berendezésekkel a jobb megfigyelésre (Kép: Getty Images)

Kép: Hector Vivas/Getty Images

Kép: Hector Vivas/Getty Images

A Delta Airlines két járatot is indított, melyek útvonalát direkt a napfogyatkozás útvonalára tették. A 750-1150 dolláros (269-413 ezer forintos) jegyeket hamar elkapták. Ezen felül csak nekik volt még öt olyan menetrendszerinti járatuk, melyről lehetett látni a teljes napfogyatkozást (Kép: Alexi Rosenfeld/Getty Images)

A Delta Airlines két járatot is indított, melyek útvonalát direkt a napfogyatkozás sávjára helyezték. A 750-1150 dolláros (269-413 ezer forintos) jegyeket hamar elkapták. Ezen felül csak nekik volt még öt olyan menetrend szerinti járatuk, melyekről lehetett látni a teljes napfogyatkozást (Kép: Alexi Rosenfeld/Getty Images)

Kép: Scott Olson/Getty Images

Kép: Scott Olson/Getty Images

17 fotó megtekintése
Kép(ek) forrása: Getty Images