Life Fehér Patrik 2024. 04. 18.

Szépségversenyt rendeznek a mesterséges intelligenciának

Jól olvastad: mesterséges intelligencia által alkotott modellek fognak megmérkőzni egymással egy szépségversenyen, ahol a győztes még pénzjutalmat is kap. A zsűrizésben részt vesz napjaink egyik legsikeresebb MI-influenszere is.

A mesterséges intelligencia megállíthatatlanul tör be életünk újabb és újabb területére. Egyre több olyan tartalmat fogyasztunk, melyek már ilyen módon jöttek létre, a közösségi oldalakon is élethű pixelcsajokkal találkozni, de már a magyar tévében is teret nyert az ilyesfajta technológia.

Most eljutottunk arra a szintre, hogy az MI-generált lányoknak már pénzdíjas szépségversenyt is rendeznek. A 20 ezer dollár (7,3 millió forint) összdíjazású Miss AI szépségversenyt a Fanvue nevű, feliratkozásos alapon működő közösségi platform szervezi. Az eredményhirdetésre májusban, egy, a mesterséges intelligencia bevetésével létrehozott alkotásokat díjazó rendezvény keretein belül kerül sor.

Akár ez az MI-lány is indulhatna (Kép: First Class/Canva)

Akár ez az MI-lány is indulhatna (Kép: First Class/Canva)

A négytagú zsűrit két ember mellett két MI-influenszer alkotja. Egyikükről, Aitana Lopezről itt már részletesen írtunk:

A pénzdíjat természetesen a virtuális lányok alkotói kapják meg, akiknek olyan szempontok szerint kell létrehozni a teljes egészében mesterséges intelligencia által generált csajos képeket, melyek a valós szépségversenyeken is felmerülhetnek. Nem elég csupán egy jó képalkotó program, kellenek az egyedi válaszok is olyan kérdésekre, mint pl. hogyan tenné a világot jobb hellyé, ha csak egyetlen dolgot tehetne.

Az eredményekbe beleszámít az apró részletek kidolgozottsága, minél emberszerűbb és nem összecsapott az eredmény, annál jobb. Nyom a latba az is, hogyan tetszik a modell a közösségi oldalak közönségének, mennyire lépnek vele interakcióba az emberek, és hányan kezdik el követni az MI-csaj profilját az olyan platformokon, mint az Instagram.

Forrás: New York Post
Kép(ek) forrása: Canva (AI)