Life Kovács Miklós 2024. 04. 21.

Budapest világhírű gasztropiaccal gazdagodik

A tervek szerint 2025-ben nyitja meg kapuit a Blaha Lujza téren a világhírű gasztropiac, a Time Out Market.

A helyszín a budapestiek által jól ismert  Corvin Palace (volt Corvin áruház) lesz, amelynek története egészen 1926-ig nyúlik vissza, és felújításával nemrég nyerte vissza korabeli fényét, neoklasszicista állapotát. A renoválás után az egykori áruház vegyes felhasználású ingatlanként újul meg, üzletekkel, szórakozási lehetőségekkel és egy hotellel.

A Time Out Market Budapest az első emeleten kap majd helyet, közel 2500  négyzetméteres belső területen, valamint igazi érdekességként a tetőteraszon élményszámba menő látvánnyal 775 m2-es külső területen várja majd a látogatókat.

A Time Out Market Lisszabonban. (Fotó: Yvan Cohen/LightRocket via Getty Images)

A Time Out Market Lisszabonban. (Fotó: Yvan Cohen/LightRocket via Getty Images)

Komoly létesítmény lesz, ami tizennégy konyhának, négy bárnak, egy rendezvényteremnek és körülbelül 800 ülőhelynek ad otthont, a vendégek díjnyertes séfek, közkedvelt és feltörekvő helyi tehetségek finomságait fogyaszthatják el, mellé pedig természetesen a régió legjobb italai közül is válogathatnak – írja Time Out közleménye.

Amellett, hogy a Time Out Market célja a város legjobbjainak bemutatása, az is a filozófiájához tartozik, hogy a hazai kulináris és kulturális élményeket széles közönség számára elérhetővé tegye, és a vendégeket közösségi asztaloknál hozza össze egy különlegesen kialakított helyszínen.

Az első Time Out Market 2014-ben nyílt meg Lisszabonban, majd a következő években többek között New Yorkban, Miamiban, Bostonban, Chicagóban, Montrealban és Dubajban is nyíltak egységek. A projekt hazai megvalósulását a Nhood Hungary csapata segíti.

Forrás: Time Out
Kép(ek) forrása: Getty Images, Time Out market