Life Fehér Patrik 2024. 04. 28.

Kijelzőt kaphatnak a jövő bankkártyái

Mit szólnál, ha jövőben fizetésekkor felvillanna a bankkártyád? Úgy tűnik, nem vagyunk ettől messze, egy cég épp nemrég mutatta be a technológiát.

Az elmúlt évtizedekben többször is bővültek annak lehetőségei, hogyan is fizetünk termékekért, szolgáltatásokért. A készpénz mellé először bejöttek a mágnescsíkos bankkártyák, majd megjelentek a csipek is, lehetővé téve az érintés nélküli fizetést. Okostelefonjainkkal is képesek vagyunk már fizetni, de úgy néz ki, nincs megállás.

Egy cég ugyanis kb. összehozta mindezek legmodernebb szerelemgyerekét,

a kijelzős bankkártyát.

A Sentry Enterprises lényegében annyit csinált, hogy egy érintés nélküli fizetésre alkalmas bankkártyába integrálta a Konica Minolta által kifejlesztett flexibilis OLED-kijelzőt. A flexibilitás azért volt fontos, mert a bankkártya sem egy merev valami, használat közben hajlik – ezt bírnia kell a kijelzőnek is.

A panelen semmi bonyolult nem jelenik meg, leginkább csak felvillan fizetéskor, és magának a képernyőjének formája lehet üzenetértékű. Ez alapvetően egyébként az egész ötlet mozgatórugója: az emberek elkezdhetnek többet fizetni egy bizonyos márka logóját megvillantó bankkártyával, pusztán akár csak azért, mert jól néz ki a dolog.

A kijelzőnek nincs saját áramforrása, a rövid működéshez szükséges energiát az NFC-kapcsolatnál kapott minimális áram biztosítja. Többek között ez is teszi a cég ígérete szerint tartóssá a Radiance fantázianevű kártyát.

Lecserélnéd a bankkártyádat ilyen világítós verzióra? Írd meg nekünk!

Forrás: Sentry Enterprises