Life Fehér Patrik 2024. 04. 29.

Készül a nagy sikerű Facebook-film folytatása

Aaron Sorkin a folytatását tervezi a 2010-es Social Network című filmnek, az új alkotás azonban nem feltétlenül a Facebook továbbfejlődésének történetét mondja el.

2010 egyik slágerfilmje volt a Social Network – A közösségi háló című alkotás, mely körüljárta a Facebook születésének történetét az alapoktól az akkori jelenig. Mind a közönség, mind a kritikusok kedvelték a művet, 40 millió dolláros büdzséjével 224 millió dollárt hozott végül a konyhára.

Forgatókönyvírója, az Oscar-díjas Aaron Sorkin nemrég elárulta, már dolgozik a film egyfajta folytatásán. Némileg váratlanul jelentette ezt be, egy podcastban, amikor a Facebook demokráciára gyakorolt befolyásáról kérdezték.

Aaron Sorkin (Kép: Fotonoticias/WireImage)

Aaron Sorkin (Kép: Fotonoticias/WireImage)

Sorkin kijelentette, egyértelműen a közösségi oldalt okolja például a 2021. január 6-ai Capitolium elleni ostromért, amikor a megelőző elnökválasztás eredményével elégedetlenek egy csoportja szó szerint megrohamozta az USA törvényhozási központját. A forgatókönyvíró a miértekre nem válaszolt, csupán annyit mondott, hogy “mozijegyet kell venni” – írja a The Hollywood Reporter.

A Capitolium ostroma (Kép: Selcuk Acar/NurPhoto via Getty Images)

A Capitolium ostroma (Kép: Selcuk Acar/NurPhoto via Getty Images)

Konkrétumokról egyelőre még nincs szó, csupán egy körvonalazódó ötletről, ami tekinthető a 2010-es film folytatásának is. Arról még nincs is szó például, hogy valamelyik stúdió beállna a projekt mögé. Sorkin korábban már jelezte, szívesen benne lenne egy folytatásban, ami a közösségi oldalak sötét oldalát mutatná be, főleg, ha az előző rész rendezője, David Fincher is visszatérne a direktori székbe.

Forrás: The Hollywood Reporter
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Julien M. Hekimian/Getty Images