Life Fehér Patrik 2024. 04. 30.

Minden utas meztelen ezen a luxushajón

Egy hajótársaság olyan világjáró hajóutakat szervez, ahol az esetek többségében az ádámkosztüm a kötelező viselet, az utasok pedig örülnek ennek.

Állításuk szerint már több mint három évtizede azon dolgozik a Cruise Bare nevű hajós utazásszervező cég, hogy lebontsa a tásasági meztelenség korlátait. Mindezt olyan formában teszik, hogy náluk az utazók meztelenül nyaralnak.

Útjaik iránt élénken érdeklődnek az emberek, melyet mi se bizonyít jobban, hogy már hirdetik 2025-re a Big Nude Boat (Nagy Meztelen Hajó) nevű útjukat, egy 11 napos februári kiruccanás Karib-tengeri megállókkal.

A programok alapvetően megegyeznek azokkal, melyeket más hajótársaságok útjain is ki lehet próbálni: fürdés a fehér homokos strandon, búvárkodás, kajakozás – csakhogy a programok többsége meztelenül zajlik. Vannak persze bizonyos események, melyekre fel lehet, sőt, javasolt öltözni (ilyen például a vacsora), de az idő döntő többségében a 2300 vendég befogadására alkalmas Norwegian Pearl hajón az ádámkosztüm lesz a legdivatosabb viselet – legyen szó medencézésről vagy az esti bulikról.

9 fotó megtekintése

Az öltözködést nem kell túlgondolni: egy rövidnadrág és egy póló nemtől függetlenül elég ezekre az alkalmakra a cég javaslata szerint, tiltják ugyanakkor a kihívó fehérneműket és a fétisekhez kötődő kiegészítőket. Kikötéskor a természetes anyagokból készülő laza öltözet az ajánlott, kényelmes cipőkkel, melyekben akár sportolni, edzeni is lehet. A fürdőruha is az elcsomagolásra javasolt darabok között szerepel, ugyanis nem minden külső programon opció a meztelenség.

Minden utas meztelen ezen a luxushajón

Az útra a legolcsóbb belső kabinokba fejenként 2000 dollár (730 ezer forint) a beugró, de még számolni kell fejenként kb. 412 dollár (150 ezer forint) adóval és egyéb hozzájárulással, valamint a hajó szolgáltatásainak díjaival. A csúcsot jelentő, a fenti képen is látható három hálószobás villalakosztály fejenként 33 155 dollárba (12,1 millió forintba) kerül a 11 napra.

Forrás: Cruise Bear
Kép(ek) forrása: Norwegian Cruise Line