Life Kovács Miklós 2024. 05. 28.

Horroráron eladó a Reszkessetek betörők! háza

A Reszkessetek betörők! cím kultikus mozi fő helyszíne, a McCallister ház most új gazdát keres, természetesen csillagászati áron

A helyszín a történet 1990-ben forgatott első része szerint Chicago külvárosában játszódik, de a forgatáshoz használt ötszobás, hat fürdőszobával rendelkező tágas családi ház Illinois államban, Wittekában található. Mivel a film igazi örökzöld, és nincs karácsony Kevin története nélkül, ezért az ingatlan ára tükrözi a rajongás mértékét. Az eladási ár 5,25 millió dollár (jelenlegi árfolyamon mintegy 1,9 milliárd forint), és 2012 óta ez az első alkalom, hogy a ház újra a piacra került.

ILLINOIS, USA - DECEMBER 1: "Home Alone" house, located at 671 Lincoln Avenue in Winnetka, Illinois is seen on December 1, 2021. Airbnb is offering a one-night-only rental of the iconic "Home Alone" house in Winnetka, Illinois. Guests will be welcomed by actor Devin Ratray, who played Kevin McCallister's older brother Buzz. The home will be available to book starting on Dec. 7. (Photo by Jacek Boczarski/Anadolu Agency via Getty Images)

A vendég éjszakáknak lehet hogy vége? Ez az új tulajtól függ, aki hajlandó 1,9 milliárdot fizetni a házért (Fotó: acek Boczarski/Anadolu Agency via Getty Images)

Az értékesítéssel megbízott ingatlanos cég, a “The Dawn Mckenna Group” szerint az előző tulajdonosok óriási felújítást végeztek a házon. A teljes belső felújítás mellett bővítettek is, felépült egy beltéri kosárpálya, moziterem és egy komoly méretű télikert, valamint három autónak is elegendő teret biztosító garázs. Az ikonikus lépcsősor viszont érintetlen, ez többször is látható a filmben, többek között ezen csúszott le szánkóval a történet szerint Kevin, vagyis a szerepet alakító Macaulay Culkin.

Az utóbbi évtizedben a ház, csak egy éjszakára kivehető Airbnb-ként működött a filmrajongók nagy örömére.

Forrás: Sky News
Kép(ek) forrása: Getty Images