Life Fehér Patrik 2024. 05. 30.

Guinness-rekordot döntött a nagyra nőtt Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger legutóbbi szuperprodukciója folytatást kap, ennek beharangozása pedig akkora szabású lett, hogy azzal Guiness-rekordot döntöttek.

Arnold Schwarzenegger hónapokon belül 77 éves lesz, de nem unatkozik. Napjait természetesen a munka tölti ki: május 27-én elkezdték forgatni a Fubar második évadát a Netflixre.

A streamingszolgáltató akciósorozatának folytatását aligha kürtölhették volna látványosabban világgá, minthogy beíratják a Guinness-rekordok közé. Ezt úgy tették meg, hogy a Schwarzenegger által játszott karakter, Luke Brunner 674 cm magas akciófigurát kapott, ami ebben a kategóriában a valaha volt legnagyobbnak számít.

Az óriás-Schwarzeneggert San Franciscóban építették meg, de Bécsben is látni lehetett, ahol egy ház falán jelent meg 3D-s óriásplakát részeként. A készítők egyébként vonzódnak az akciófigurákhoz, ugyanis a debütáló évadot is játékfigurákkal – igaz, hagyományos méretűekkel – harangozták be.

A műanyagból, szivacsból és fémből készült óriásjáték rendelkezik azokkal a funkciókkal, melyekkel az ovisok zsebeiben megtalálható figurák is, például forgathatóak a karjai.

A testépítőből lett színész ezzel csak gyarapította a nevéhez fűződő Guinness-rekordok számát. Schwarzenegger további három cím birtokosa még a Guinness World Records szerint: ő készítette a legtöbb filmet testépítőként (47-et 2017-tel bezárólag), ő a legfiatalabb Mr. Olympia-győztes (23 év és 65 nap), és az ő filmjeiből készült legtöbbször videójáték, melyben ő is szerepel karakterként – szám szerint 13-szor.

Forrás: Guinness World Records
Kép(ek) forrása: Tuane Fernandes/picture alliance via Getty Images