Life Kovács Miklós 2024. 06. 03.

Star Wars-rajongók álma ez a házi moziterem

A Millenium Falcon pilótafülkéjéből nézhet filmet az a szerencsés, aki 5,4 milliárd forintért megkaparintja ezt a különleges mozitermet.

A hatalmas méretű, egyre jobb felbontással, képminőséggel érkező tévék és a streamingszolgáltatók kínálatában szinte azonnal elérhető filmek korában a mozitermek lassan kihalásra vannak ítélve. Ma szinte bárki teremthet otthon mozis hangulatot, de ebben az esetben szó szerint lelépett a film a képernyőről, ez a Star Wars-témájú filmes szoba gyakorlatilag simán elmenne a legendás univerzum egyik díszleteként. 

A terem egy nagyobbacska, 997 négyzetméteres floridai ingatlan része, melyet a Sotheby’s International Realty kínál eladásra. Ebben a moziterem mellett akad még pár finomság, többek között hét hálószoba, kilenc fürdőszoba, Swarovski-kristályból készített csillár, egy igen mutatós medence sziklákból épített vízeséssel, csúszdával, négyállásos garázzsal, amihez csápos emelők is tartoznak, ha valaki épp szerelgetne otthon.

Star Wars-rajongók álma ez a házi moziterem

Ráadásul ez az otthon nem a tucatszámra felhúzott floridai üdülővárosok egyikében található. Egy igazi exkluzív lakóközösségben húzták fel 2019-ben, a Carolwood szomszédságában, a Golden Oakban. Helyileg ez valójában a Walt Disney World üdülőközpont területén belül van, és a házak dekorációit a leghozzáértőbb csapat, a Walt Disney Imagineering tervezte. 

Ez magyarázza, hogy az otthonon belüli egyéb ínyencségek közé tartoznak a Disney-témájú ólomüveg ablakok is. A lényeg majdnem lemaradt: ezért a kis filmes birodalomért 5,4 milliárd forintnak megfelelő összeget kell kifizetni. 

Forrás: Gizmodo
Kép(ek) forrása: Sotheby’s International Realty