Life Fehér Patrik 2024. 06. 09.

Interaktív emlékhelyekké teszi a sírköveket egy újítás

Egyre jobban terjed az Egyesült Államokban, hogy a sírhelyeket QR-kódokkal látják el. A hozzátartozók kérik ezt, akik ezek segítségével is gondolnak vissza szeretteikre.

Életünk szerves részét képezik az okostelefonok, olyannyira, hogy egy cég úgy gondolta, kiváló eszközei lehetnek ezek a készülékek arra is, ha szeretteinkre kívánunk emlékezni. A Turning Hearts alapvetően egy egészen egyszerű, a maga nemében azonban zseniális ötlet, mely ráadásul népszerűnek is mondható.

A dolog lényege egy alumíniumlapkában és egy online rendszerben rejlik. Előbbi egy QR-kódot tartalmaz, a vevő ezt veszi meg 50 dollárért (18 ezer forintért). Ezt az öntapadós felületével lehet a sírkőre rakni. Következő lépésként egy fiókot kell létrehozni a QR-kódhoz a szolgáltató felületén, ahová fel lehet tölteni az elhunyt adatait, élettörténetét, valamint a róla készült fotókat, videókat.

A következő alkalommal a temetőben már csupán annyi a teendő, hogy rá kell irányítani a mobilt a QR-kódra, ahol megnyílik az emlékoldal, így a megemlékezés személyesebbé, talán jobb élménnyé is válik.

Ebben persze benne van az is, hogy mások is beszkennelhetik a kódot, de ezzel sincs semmi baj. Egy hozzátartozó, aki a férjének állított így emléket, az Insidernek azt mondta, hogy így mások is megismerhetik az embert, aki ott nyugszik. “Nem csak egy nevet és évszámot láthatnak, valóban megismerhetik” – fogalmazott.

Mit gondolsz erről? Írd meg nekünk!

Forrás: Turning Hearts
Kép(ek) forrása: Nyitókép illusztráció: Thomas Struk/picture alliance via Getty Images