Life Fehér Patrik 2024. 06. 11.

Tíznapos, megállás nélküli bulival döntött rekordot egy DJ

Egy 59 éves olasz DJ lenyomott tíz napot egyhuzamban a keverőpult mögött, rekordot döntve ezzel. Nem csak magának zenélgetett, folyamatosan volt közönsége.

Neked mi volt a leghosszabb bulid, amiben részt vettél? Fél nap, egy, esetleg másfél? Bármennyit is mondanál, valószínűleg jócskán elmarad Fabrizio Morero, alias DJ Faber teljesítményétől, aki most azzal írta be magát a Guinness-rekordok közé, hogy

10 nap 4 óra 2 percig folyamatosan zenélt a közönségnek lemezlovasként.

A rekordkísérletre az olaszországi Saluzzo egyik klubjában került sor még május 15. és 26. között, de csak nemrég hitelesítették, így mostantól tekinthető érvényes rekordnak az 59 éves DJ teljesítménye.

Az érvényes rekord feltétele a közönség is, mégpedig legalább tíz fő a performansz teljes egésze során. Az előírások adnak némi engedményt is a DJ-nek, ami a pihenést illeti, ez óránként öt percet jelent. Ezt lehet tömbösíteni is, azaz napi két óra egyhuzamban alvással is érvényes lett volna Faber teljesítménye, de ő nem ezt az utat választotta.

Mint elmondta, 15 perces szundikkal pihent, melyek még pont nem voltak elég hosszúak ahhoz, hogy elérje a REM-fázist, vagyis az agya is elaludjon, de a testének ez azért jól esett. Miután azonban kiürültek a kezdeti adrenalintartalékai, az alvásmegvonás tünetei elkezdtek jelentkezni az ötödik napon. Az utolsó két nap már őrületes volt bevallása szerint, és nem épp a jó értelemben, de DJ Faber lehozta a bulit. “Néha majdnem elaludtam a keverőpult felett. Folyamatosan figyelmeztettek a megfigyelők, akik csengettek nekem, amikor látták, hogy becsukom a szemem. Utáltam azt a hangot” – idézte vissza az élményt.

DJ Faber néha jeges vízzel doppingolta magát, időnként benedvesítve arcát. Igyekezett azzal a sztereotípiával is leszámolni, hogy valamilyen drognak köszönhetően képes ennyit ébren maradni egyhuzamban, ezért még drogtesztet is végeztetett, hogy bizonyítsa, nincs így. Titka “csupán” a kétéves felkészülésben rejlik, melynek során személyi edzővel, táplálkozási tanácsadóval, fizioterapeutával és egy jógaguruval is dolgozott.

Forrás: Guinness World Records
Kép(ek) forrása: Getty Images