Life FIRSTCLASS 2024. 06. 13.

Ennyi pénzből utazhatsz biztonságosan az Eb-re

A helyszínen nézed az Eb-t? Érdemes lehet bebiztosítani magad: van már olyan biztosítás, amely fizet, ha lekésed a meccset.

Sűrű napok várnak a focikedvelőkre, hiszen június 14-én kezdődik a labdarúgó-Európa-bajnokság Németországban, amelyen a magyar válogatott is részt vesz. A meccsekre várhatóan sok magyar drukker utazik, számukra több biztosító külön az Európa-bajnokságra összeállított utasbiztosítási csomagokat kínál – derül ki a Netrisk összeállításából.

Az Európa-bajnokságra kínált utasbiztosítási csomagok között van olyan is, amelyik a meccsről való esetleges késés esetére nyújt kártérítést, de olyan konstrukciót is választhatnak az utazók, amely abban az esetben is segít, ha betegség miatt nem tud valaki elutazni a meccsre. Emellett mérsékelt alkoholfogyasztást követően történt balesetekre is fedezetet nyújthatnak, ami kivételes, hiszen alapesetben általában ilyen helyzetekre nem minden utasbiztosítás nyújt kártérítést. Természetesen az ittas vezetés tiltott magatartás még az Európa-bajnokság alatt is.

Szintén kivételes lehetőséget kínál az az Európa-bajnokságra dedikált utasbiztosítás is, amely a magyar válogatott továbbjutása esetén kedvezményesen meghosszabbítható. Az, aki autóval indul neki az útnak, ingyenes gépjármű-asszisztencia szolgáltatást is választhat.

Mennyibe kerülhet mindez? A Netrisk saját adatai alapján a biztosítási átlagdíj 6 százalékkal 9900 forintra emelkedett az év első öt hónapjában, de nyáron ennél magasabb átlagdíjak várhatóak, tekintettel arra, hogy hosszabb utazásokra kötik meg az biztosításokat a turisták. Tavaly nyáron 12 700 forint volt az átlagdíj és jellemzően 7 napra szóltak a biztosítások.

Forrás: Netrisk
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Carsten Harz - UEFA/UEFA via Getty Images