Life Fehér Patrik 2024. 06. 22.

Lenyűgöző mutatvány: átrepült egy alagúton a siklóernyős

Egy apró hiba is végzetes lehetett volna Patrick von Känel számára, aki az aszfalt felett 20 centivel lebegve suhant át egy alagúton az Alpokban.

A 29 éves Patrick von Känel, siklóernyős lévén alapvetően az eget uralja, de ez mégsem állította meg abban, hogy a talajközeli levegő királya is legyen. A svájci férfi olyat vitt véghez nemrég, melyre eddig még nem került sor:

átrepült ernyőjével egy 152 méter hosszú alagutat.

Lenyűgöző mutatvány: átrepült egy alagúton a siklóernyős

Az extrém sportoló még május elején teljesítette a különös kísérletet Dél-Tirolban, azonban csak most hozták nyilvánosságra, mivel is töltötte az előző hónap elejét. Túl sok időt mondjuk nem ölt a projekt végső megvalósításába, ugyanis egy próbarepülést követően az első éles repülés rögtön sikeres volt. “Nem gondoltam, hogy összejön az első napon” – fogalmazott, hozzátéve, hogy azért nem csak ennyiből állt a mutatvány kivitelezése: előtte hónapokig járta Svájc alpesi alagútjait, 35 próbarepülést végzett, valamint órákat töltött a Google Térkép nézegetésével.

Lenyűgöző mutatvány: átrepült egy alagúton a siklóernyős Lenyűgöző mutatvány: átrepült egy alagúton a siklóernyős

A tökéletes helyre végül még tavaly rátalált, az előző hónapban pedig beteljesítette a másfél évig dédelgetett álmot. A hibátlan eredményhez több faktornak is össze kellett állnia: az alagút magasságától kezdve a lejtését át a megfelelő belmagasságig minden klappolt, nem beszélve az időjárásról és természetesen magáról az emberről. Hátán egy 1,7 kilós ernyővel indult útnak, mely a hagyományos 23 négyzetméteres kiterjedés helyett ezúttal csak 12 négyzetméter volt.

Nézd meg videón is a kísérletet!

Pár éve egyébként repülővel is átrepültek egy alagúton, azt is érdemes megnézni!

Forrás: Red Bull Content Pool
Kép(ek) forrása: Gabriele Seghizzi / Red Bull Content Pool