Life Támogatott tartalom 2024. 07. 02.

Ezért tesz jót a jógázás a férfiak testével

Hajlamos vagy beletörődni a dolgokba? A férfibaj nem olyan kereszt, amit életed végéig cipelned kell. Most megmutatjuk, hogyan tudsz megszabadulni tőle.

Amikor elmész kisvécézni, és csak gyenge sugárral jön a vizelet, vagy amikor úgy érzed, nem ürült ki teljesen a húgyhólyagod, akkor bizony lehetséges, hogy a prosztatagyulladás tüneteit tapasztalod magadon.

Vannak olyanok, akik el sem mennek orvoshoz ezzel, mert úgy vannak vele, hogy „biztosan a korral jár”. Az ilyen betegségeket azonban nem szabad elfogadni, mert azon túl, hogy diszkomfort érzést keltenek a mindennapokban, még a magánéletünket is megmérgezhetik.

Én úgy látom, hogy az ilyen és ehhez hasonló bajok modern civilizációs betegségeknek tekinthetők, amelyekkel fel kell venni a harcot, nem szabad hagyni, hogy elrontsák az életünket” – árulta el Krisztián, aki jógaoktatóként dolgozik. A jóga segíthet abban, hogy a prosztatagyulladásban szenvedők szembe tudjanak nézni ezzel a problémával. A jóga gyakorlatai a test, a szellem, a tudat és a lélek teljességében fejtik ki hatásukat, megteremtve az egyensúlyt. Ezáltal segít a mindennapi kihívások, problémák és gondok leküzdésében.

Forrás: Getty Images

Forrás: Getty Images

A jóga eredete több ezer évre vezethető vissza, az ősi indiai vallás és filozófia része. A jóga célja, hogy egyensúlyba kerüljünk testileg, lelkileg és mentálisan, így könnyebben boldogulhatunk a mindennapokban.

Nagyon gyakran ugyanis az ülőmunka, valamint a szokásosnál is nagyobb stressz-szint az, amely ezen betegségek hátterében áll. „A jóga sokkal többet jelent puszta testmozgásnál vagy meditációnál. Ez egy olyan életmód és filozófia, amely az egész testet, lelket és elmét egységbe hozza” – hangsúlyozta Krisztián, aki bízik abban, hogy sok embernek tud segítő kezet nyújtani.

De hogyan érjük el mindezt? A gyakorlatok során különböző légzéstechnikákat és testhelyzeteket alkalmazunk, de a meditáció teljes eszköztára is része a jógának, így például a relaxáció, a mantrázás vagy a koncentráció” – emelte ki a jógaoktató. A jóga számos módon segíthet a prosztatagyulladásban szenvedőknek. Bár nem helyettesíti az orvosi kezelést, a jóga gyakorlása hozzájárulhat a tünetek enyhítéséhez és az életminőség javításához.

Mivel a krónikus stressz és feszültség összefüggésbe hozható a prosztatagyulladással, a jóga meditációs technikái és légzőgyakorlatai segíthetnek a stressz csökkentésében, ami pozitív hatással lehet a prosztatagyulladásra is. Sőt, a jóga gyakorlása csökkentheti a gyulladást a testben. „Több kutatás is bizonyította, hogy segíthet a krónikus prosztatagyulladásban, illetve a vele összefüggő krónikus medencetájéki fájdalomban szenvedőkön” – hívta fel a figyelmet Kriszitán.

Végül, de nem utolsósorban hozzájárulhat a testtudatosság növeléséhez, ami fontos lehet a prosztatagyulladásban szenvedők számára. A testmozgás és a légzőgyakorlatok segítenek a test és az elme összehangolásában.

Fotó: Getty Images

Fotó: Getty Images

Fontos azonban, hogy mielőtt bármilyen új gyakorlatot bevezetnél az életedbe, mindenképpen konzultálj előtte az orvosoddal. A jóga remek kiegészítő módszer lehet a tünetek enyhítésére és a gyógyulás támogatására” – tette hozzá Krisztián. Bízunk benne, hogy ezzel sikerült új perspektívát nyitni a prosztatagyulladásban szenvedő olvasóink számára.

HIRDETÉS

A Proxelan végbélkúp klinikai vizsgálatokkal igazolt hatású helyi készítmény a prosztatagyulladás tünetei ellen, amely ott enyhíti a panaszokat, ahol a probléma van.  Az ápoló hialuronsav és gyógynövények kombinációja teljessé teszi a gyógyszeres kezelést, enyhítve a vizelési zavarokat és a fájdalmat. Vény nélkül könnyen elérhető a hazai patikákban, ezért a fellángoló fájdalmak esetén azonnal használható, akár hosszú távon is.

Ezért nem mindegy hol dolgozol, ha beüt a férfi baj

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Forrás: First Class
Kép(ek) forrása: Pixabay.com