Life Fehér Patrik 2024. 07. 03.

Sokkal jobb lett ettől a váltástól a Balaton Sound

Immár élőben is megnézhettük, hogyan változott meg az idei évre a Balaton Sound. Már a legnagyobb bulik előtt kijelenthető, hogy jót tesz a fesztiválnak a módosítás.

Július 3-án elkezdődött a Balaton Sound 2024-es kiadása, a fesztivál délután 4 órakor megnyitotta kapuit. A First Class azonban már a hivatalos nyitás előtt bejuthatott Zamárdi ideiglenesen lezárt szabadstrandjára. Korábban már megmutattuk nektek, milyen árakon lehet inni és enni odabenn, most azonban többet is elárulunk abból, mi mindennel találkozhatnak a bulizók.

A legnagyobb módosítást már jóval a fesztivál előtt bejelentették: a nagyszínpad mostantól nem a Balaton felé néz, hanem gyakorlatilag farkasszemet néz a másik fő zenei helyszínnel, a B Stage-dzsel. Nem kell tartani attól, hogy a különböző helyen szóló zenék összemosódnak, elég nagy távolságra vannak egymástól a helyszínek, és a szervezők állítása szerint a hangrendszereket is megfelelően hangolták.

Kattints a képre a galéria megtekintéséhez!

24 fotó megtekintése

A nagyszínpad áthelyezésével a Balaton valósággal beköltözött a Soundra: rengeteg nyitott partszakasz és ledőlésre alkalmas hely született, nem véletlenül. A szervezők célja az, hogy a fesztivál ne csak egy esti buli legyen, hanem egész nap érezzék jól magukat odabenn az emberek. Napközben már beindul a vízközeli, kisebb helyszíneken az élet, több DJ is szolgálatba áll, és estére, a nagyszínpad nyitására már mindenki extrán a bulira hangolódva csapathat.

A pirotechnika szerelmeseinek kisebbfajta Mekkája is lehetne a Sound: 4-5 kamionnyi anyag robban, pukkan, ég majd el a fesztivál alatt, a vasárnap hajnali fél 3 környékén kezdődő finálén pedig kb. 560 különböző piroelemet vetnek majd be a szervezők.

Balatonosabb lett a Sound, ez áll a fesztiválnak a legjobban

Balatonosabb lett a Sound, ez áll a fesztiválnak a legjobban

Baldachinos ágyak és ingyen thai masszázs is vár a VIP Sunset Beach

Baldachinos ágyak és ingyen thai masszázs is vár a VIP Sunset Beach

A Soundhoz nem titkoltan hozzátartozik a VIP-élmény is. Idén a nagyszínpad melletti területen a városi, indusztriális miliő és a dzsungel bujasága keveredik az Urban Jungle VIP helyszínén, melynek minden egyes négyzetcentiméterét fák, indák és egzotikus növények borítják, néhány titokzatos dzsungelélőlénnyel megspékelve. Szolgáltatásai között pedig lesz szépségsarok, egyedi étel- és italkínálat, asztalszerviz és asztalfoglalás is. Természetesen innen nyílik a legjobb kilátás a világsztárok előadásaira, melyet egyszerre háromezer ember élvezhet. Idén szakítanak a hagyományokkal és nem lesz bent külön DJ, ugyanis a nagyszínpadon hajnali 3-ig tart majd a program.

A nagyszínpad melletti Urban Jungle VIP bejárata

A nagyszínpad melletti Urban Jungle VIP bejárata

Sokkal jobb lett ettől a váltástól a Balaton Sound Sokkal jobb lett ettől a váltástól a Balaton Sound

A B Stage melletti VIP-helyszín idei témája az oázis, hangulatvilágítással, növényekkel, szőnyegekkel, kényelmes kanapékkal. Az 1000-1500 fő befogadására alkalmas Oasis VIP izgalmas italkínálattal is csalogat, a kilátóteraszáról pedig zavartalanul élvezhető a B Stage műsora, alkonyattól napfelkeltéig. Maga a fesztivál területe egyébként egyidejűleg 30 ezer ember befogadására alkalmas.

Tényleg olyan, mint egy oázis

Tényleg olyan, mint egy oázis

A VIP-szektorból ez a látvány fogadja a B Stage-nél

A VIP-szektorból ez a látvány fogadja a nézőt a B Stage-nél

A Balaton partján mesés, exkluzív környezetben élhető át a Sound-életérzés a VIP Sunset Beachen, ahol lehet pihenni és fürdőzni, picit előkelőbb körülmények között, mint a sima strandon. A VIP Sunset Beach baldachinos napozóágyakkal és exkluzív bútorzattal, koktélokkal, ingyenes törölközőkkel és szintén ingyenes thai masszázs társaságában nyújt élményt azoknak, akik jogosultak a belépésre.

Óriáskerék, autószimulátor és bungee jumping is vár a fesztiválozókra a zenén kívül

Óriáskerék, autószimulátor és bungee jumping is vár a fesztiválozókra a zenén kívül

A fesztiválok kapcsán mindig visszatérő kérdés, hogy mit kérnek a sztárfellépők. A listákból az tűnik ki elsőre, hogy az üdítőital fronton a cukormentes változat van többségben, valamint a buborékmentes ásványvíz. Sokan kérnek gyümölcsöket, de akad a kívánságlistán egy-egy csomag rágógumi is. Alkoholból nincsen túl sok a kérések között, de ha akad, az minőségi: egy-egy üveg Moet Chandon Nectar Imperial Rose (31 ezer Ft) vagy Ruinart Champagne Brut Rose (32 ezer Ft) is van a felsorolásban.

És van persze sok törölköző, néhány alsónemű, füldugó vagy ceruzaelem, de akad fogkefe és izzadásgátló is. Többen kértek magyar zászlót, és van, aki egy magyar focimezt szeretne, de a saját nevével a hátán. Az egyik nagyszínpados pedig egy csőrös kulacsot kért, mert maszkjában csak abból tud inni.

Itt pedig te is megtudhatod, te mennyiért ihatsz, ha ellátogatsz a Balaton Soundra:

Kép(ek) forrása: Fehér Patrik