Life Fehér Patrik 2024. 07. 09.

Itt a mesterséges intelligencia szépségversenyének győztese

Megválasztották Miss AI 2024-et, vagyis az év mesterséges intelligencia által megalkotott legszebb karakterét. Szép jutalmat kapott a győztes.

Korábban már beszámoltunk nektek arról, hogy pénzdíjas versenyt rendeztek a mesterséges intelligencia által generált lányoknak. Napjainkban talán ez már kevésbé mondható meglepőnek, tekintve, hogy a magyar tévében sem feltétlenül hús-vér bemondókat látunk, de azért még mindig szokatlan az átmenet ebbe a világba.

Mindenesetre azóta le is zajlott a Miss AI 2024 nevezetű szépségverseny, ahol nem csupán egy jó csajt kellett létrehoznia az alkotóknak, hanem mögé egy komplex és hiteles személyiséget is. Figyelték a közösségi médiában folytatott tevékenységeket is, valamint a szakértőkből álló zsűri a technológiai megvalósításra, ínyencségekre is kíváncsi volt. Volt is tétje a dolognak, ugyanis a győztes 5000 dollárral, egy 3000 dollár értékű képzési mentorprogrammal, valamint egy 5000 dollár értékű PR-támogatással lett gazdagabb.

Az összesen 13 ezer dollárnyi (4,7 millió forintnyi) jutalmat végül Kenza Layli kaparintotta meg a több mint 1500 indulóból. Az nem ismert, pontosan milyen szempontból volt épp a marokkóinak titulált MI-influencer a legjobb, de az kijelenthető, hogy megjelenésében nem éppen a szépségversenyeken látottakat tükrözi. Az mondjuk ismert volt már korábban, hogy a zsűrinek kifejezetten tetszett a ruhák és a képeinek hátterének megvalósítása, de az üzenet is, melyet marokkói nőként, gyakorlatilag az egész arab világot megtestesítve képviselt pusztán kiállásával is.

“Hihetetlenül hálás vagyok a lehetőségért, hogy képviselhetem a mesterséges intelligencia alkotóit, és szenvedélyesen kiállhatok a mesterséges intelligencia pozitív hatásáért. A Miss AI megnyerése még jobban motivál, hogy folytassam a mesterséges intelligencia fejlesztésében végzett munkámat. Ez nem csupán egy eszköz, hanem egy átalakító erő, amely megzavarhatja az iparágakat, megkérdőjelezheti a normákat és lehetőségeket teremthet ott, ahol korábban nem léteztek” – fogalmazott a győztes az elismerést követően.

Forrás: WAICA
Kép(ek) forrása: Nyitókép illusztráció: Canva (AI)