Life FIRSTCLASS 2024. 07. 23.

Olyan történik a Balatonon, amire még nem volt példa

Hatalmas szörfverseny startolt el a Balatonon a hétvégén, ekkora megmérettetésre még nem volt példa hazánkban. Hoztunk néhány remek fotót.

Szombaton kezdetét vette a Balaton történetének eddigi legnagyobb szörfversenye, a Suzuki Techno293 Szörf Világbajnokság. Az öt (lakott) kontinens mindegyikéről több mint 330 versenyző gyűlt össze, hogy megmérettesse magát a magyar tenger hullámain. 19 különböző országból érkeztek a nevezők, a magyar versenyzők képviseltetik magukat a legnagyobb számban, 60 fővel a Balatonon. 

Galéria

11 fotó megtekintése

A kategóriákat tekintve az U17-es korosztályé a legnagyobb mezőny, több mint 100 indulóval. Az U15-ös korosztály nevezőinek száma is majdnem eléri a százat.  A legidősebb korosztályban (U19 és Open)  70 versenyző regisztrált. Ezek a csoportok azoknak a versenyzőknek szólnak, akik az iskolai tanulmányaik befejezése után is szeretnének versenyezni a Techno osztályban.

A legkellemesebb meglepetést azonban a legfiatalabbak csoportja, az U13-as jelenti: a 74 nevezés 40%-os növekedést jelent a 2023-as számhoz képest.

A verseny július 28-án ér véget, reméljük minél több éremmel a magyar nyakakban.

Forrás: Suzuki
Kép(ek) forrása: worlds2024.techno293.org