Life Fehér Patrik 2024. 07. 25.

Új alkotás a filmtörténet legsikeresebb animációs filmje

Pár hét alatt 2024 legnagyobb bevételű filmjévé vált az Agymanók 2, de nem volt megállás: mostanra a valaha volt legsikeresebb animációs film lett.

Ahogy korábban megírtuk, az idei év első fele szegényebb volt a mozikban, legalábbis ami a nagy durranásokat illeti. Eddig az egyetlen kivétel az Agymanók 2 című animációs film volt, mely premierje után alig pár héttel már élre is állt a 2024-es listákon.

A film komoly mérföldköveket tudott le egészen gyorsan: két hét után már kenterbe verte az Agymanók első részét bevételi fronton, hamar a Pixar stúdiójának topfilmje lett ebből a szempontból. Animációs filmes sprintrekordot is döntött azzal, hogy csupán 19 nap alatt átlépte az egymilliárd dolláros lélektani bevételi határt, ráadásul az idei filmek közül ez még csak ennek az alkotásnak sikerült.

A nagy áttörés azonban a minap jött el: a premier óta termelt 1,462 milliárd dolláros (530 milliárd forintos) bevétel új rekord, ami az animációs filmeket illeti – lekörözve ezzel a 2019-es Jégvarázs 2-t. A folytatás szintén ígéretesnek tűnik, ugyanis Japánban még csak jövő héten jelenik meg a mozikban a film.

A szerző véleménye, miután látta a filmet

Maga az alkotás a magyar mozikban 6-os karikát kapott, de abszolút élvezhető felnőtt fejjel is. A film főleg a tinédzserkor problémáit boncolgatja, de humoros formában. Gyakorlatilag a család minden tagja megtalálja azokat a momentumokat a filmben, melyekkel azonosulni tud vagy amelyek szórakoztatják őt.

Forrás: Gizmodo
Kép(ek) forrása: Disney