Life Fehér Patrik 2024. 07. 31.

Turisták elhagyott értékeiből él a kincsvadász búvár

Eljegyzési- és jegygyűrűk, telefon és luxusóra - többek között ezeket is megtalálja még a tenger legeldugottabb részein is egy férfi fémkeresőjével.

Mindenki előtt ott a kép a vízpartokon övtáskával a derekán, fémkeresővel a kezében sétálgató emberekről, akik abban bíznak, hogy némi aprót vagy egy-egy értékesebb karkötőt, nyakláncot találnak a homokban, melyekkel kiegészíthetik a havi betevőt. Sokak hobbiból foglalkoznak ilyesmivel, azonban Mallorcán valaki üzletet csinált ebből.

A Mallorca Detecting – mint írják – a szenvedélyből szolgáltatást épített, és gyakran keresik őket elveszett értékek miatt. Nekik nem számít, hogy a part menti homokban, vagy fürdés közben, a vízben tűnt el az értéktárgy, célszerszámaikkal felkutatják azt, ha megbízzák őket ezzel.

Eddigi portfóliójukra igen büszkék lehetnek. Instagram-oldalukon ők, a Google-értékelésnél a megbízók számolnak be a sikerekről. Ezekből kiderül, hogy szinte rendszeresen kell elveszett eljegyzési és jegygyűrűt keresniük, de egyéb névre szóló ékszert, telefont és okosórát is adtak már vissza gazdájuknak.

Legnagyobb sztorijuk azonban talán az volt, amikor egy, a használtan mostanság 33 millió forint körül mozgó Patek Philippe Aquanaut Travel Time 5164A órát juttattak vissza gazdájának. A dán óragyűjtő tulajdonos csuklójáról még 2023 nyarán csúszott le a luxusóra, melyet nem volt túl egyszerű megtalálni. A fémkeresősök végül három merülés és 9 óra kutatás után lelték meg a már korallok által kissé benőtt órát. Arról nincs infó, hogy egy-egy keresésért mennyit kérnek, de a személyes kötődésű tárgyak esetében szélesebbre is nyílhatnak a pénztárcák.

Kép(ek) forrása: Nyitókép: Getty Images