Life Fehér Patrik 2024. 08. 06.

Furcsa áron kínálják idén a sört a Szigeten

A tavalyihoz képest alig változtak az italárak a Sziget fesztiválon, mutatjuk a friss árlistát - ha kimennél, itt tájékozódhatsz!

Augusztus 7-én elrajtol a legnagyobb hazai fesztivál, a Sziget, de a készülődés már napok óta tapasztalható a fővárosban: a szigetes zászlók ellepték a budapesti hidakat, a közlekedők pedig a forgalomban is találkozhattak már a buli helyszínére tartó különleges járművekkel.

A hivatalos nyitásra tehát még várni kell, arra azonban már nem, hogy kiderüljön, mennyibe fognak kerülni a fesztiválozók által leggyakrabban vásárolt termékek, vagyis az italok. Mivel alkoholos termékeket nem lehet bevinni, a hangulafokozás ezen válfaját választók egyetlen legális lehetősége az, ha bent veszik meg a “szíverősítőket”.

Plakát egy korábbi Sziget fesztiválon (A kémia szerint az alkohol megoldás) (Kép: Didier Messens/Redferns - Getty Images)

Plakát egy korábbi Sziget fesztiválon (kb.: A kémia szerint az alkohol megoldást jelent) (Kép: Didier Messens/Redferns – Getty Images)

2023-hoz képest az árak ugyan emelkedtek, de csak minimálisan. Egészen furcsa végösszegek születtek ezzel, ugyanis a dobozos és a csapolt sörök esetében is a megszokott 90 helyett 30 forint az ár vége: a folyékony kenyérből egy korsónyi legalább 1730 forintba kerül, míg a fémhengerbe csomagolt verziót 1930 forintért kínálják. A kézműves sört keresők 2090 forintért kapnak italt. Nagyobb képért kattints a fotóra!

1 fotó megtekintése

Összességében az árszínvonal az emelés ellenére is maradt a Balaton Soundon tapasztalt szint alatt, ahogy ez tavaly is volt. A két fesztivál áraiban ugyanakkor közös, hogy nem minden ital lett drágább: a Szigeten például tavalyi áron kínálják a bort, decijét 790 forinttól. A röviditalok árlistájának legolcsóbb elemei idén is 2290 forinttól kezdődnek (4 cl), és a nagy klasszikusok árai sem változtak sokat. A vodka-szóda 2990, a whisky-kóla 3290, a vodka-energiaital 3990 forintba kerül. Ezek a keverékek 3 decisek. Az italokhoz poharat is kell azonban venni: a felesesek 400, a nagyobbak 800 forintba kerülnek – utóbbiakat a Sziget féláron veszi vissza, ha már nincs rájuk szükségünk.

Ingyen is lehet a fesztivál területén inni, persze csak vizet a dedikált vízvételi pontokon. A büfék kínálatában a hűtött, kispalackos ásványvíz 990-be, egy üdítő 1250 forintba kerül.

A 2024-es Szigetről a First Class több cikkel is jelentkezik majd, beszámolóinkért kövessétek oldalunkat!

Kép(ek) forrása: Nyitókép: Getty Images