Life Kovács Miklós 2024. 08. 10.

Ilyen lett az egyik legmenőbb repülőgép új beltere

Szolgálatba állt az Emirates első Boeing 777-ese, amelynek utasterét orrtól a farokig, pincétől a plafonig lenyűgöző extrákkal újították fel.

A renoválás 37 napot vett igénybe, és négy nappal a hivatalosan bejelentett üzembe helyezési határidő előtt már készen állt a gép. A munkálatok során 340 laminált panelt, 30 négyzetméternyi kárpitot, 300 liter festéket, a first, business és prémium turistaosztályú ülésekhez 8000 négyzetméter bőrt, a turistaosztály üléseihez pedig 800 méter szövetet használtak fel.

Az Emirates Boeing 777-esének nagy újítása a prémium economy elnevezésű prémium turistaosztály, amely 24 ülésből áll három sorban biztosít helyet az utasoknak 2-4-2-es elrendezésben. A krémszínű, fa dekorbetétes bőrülések, fokozott kényelmet nyújtanak, az átlagosnál nagyobb szélességgel készültek, és közel 21 centiméteres dönthetőséggel, valamint a hat irányban állítható fejtámlákkal bírnak.

Ilyen lett az egyik legmenőbb repülőgép új beltere

Ennél egy nagy lépcsővel nagyobb kényelmet kínál a Business Classt: itt a krémszínű, puha bőrborítással rendelkező ülésekre pezsgőszínű dekoráció került világosabb faburkolatokkal és modern technológiai elemekkel 

Az 1-2-1-es konfigurációban elhelyezett 38 ülés mindegyike ergonomikus kialakítású, több mint fél méter szélesek, és teljesen ledönthető, azaz ággyá alakítható kivitelben készültek. A hab a tortán a párnázott fejtámla, így tízezer méteren repülve is édes lehet a pihenés.

6 fotó megtekintése

A fedélzeten az ülések négyesével vannak elrendezve, így minden utasnak közvetlen kijárata van a folyosóra. Minden ülés személyes minibárral, étkezésre vagy munkára alkalmas asztallal, több töltőaljzattal rendelkezik. A szórakoztatóelektronika is elsőrangú itt: a légitársaság díjnyertes Ice rendszerét használhatják az utasok a légi közlekedés egyik legnagyobb, 23 colos HD-képernyőjén.

A legtöbb utast az új turistaosztály várja 256 üléssel, szürke-kék színvilágban. Az ergonomikusan kialakított ülések teljes bőr fejtámlával rendelkeznek, oldalrészik pedig a kényelem érdekében függőlegesen is állíthatók.

Az Emirates további 80 Boeing 777-es repülőgépet fog felújítani, Genfen kívül a légitársaság a következő hetekben Tokió-Hanedára és Brüsszelbe is beüzemeli az új kabinokkal felszerelt, korszerűsített  gépeit, és hamarosan további célállomásokat jelentenek be, amelyeket ezzel a repülőgéptípussal fognak kiszolgálni.