Life Erdős Norbert 2024. 08. 19.

Milliárdokat érhet a mérkőzés, amit az egész világ vár

Jake Paul, ki a nagyszájú youtuberként és színészként vált híressé, hatalmas bevételre számít a november közepére tervezett meccséből, melyen Mike Tysonnal csap össze.

A két amerikai sztár összecsapását eredetileg július 20-ára tűzték ki, azonban Tyson egyik repülőútja során rosszul lett, így a mérkőzést november 15-re halasztották. A nyolc egyenként kétperces menetre tervezett küzdelmet a texasi Arlingtonban található Dallas Cowboys amerikaifutball-csapat stadionjában rendezik meg.

Paul reményei szerint a mérkőzésért 40 millió dollárt zsebelhet be. Ez átszámítva 14,2 milliárd forint!

A meccs új időpontját népszerűsítő New York-i sajtótájékoztatón, ahol a felek a színpadon kisebb lökdösődést is bemutattak, Pault füttyszóval fogadták, míg Tysont ujjongó tömeg üdvözölte. A 27 éves Jake Paul, aki híres arról, hogy bokszkarrierjét mindig hangos és látványos körítéssel építi, a médiaesemény után határozottan kijelentette: „Azért vagyok itt, hogy 40 millió dollárt keressek, és hogy kiüssek egy legendát, semmi más nem érdekel. Ő akarta, hogy a viadal hivatalos legyen, és hogy tényleg fenékbe rúgjam…”

Mike Tyson, aki karrierje során 50 győzelmet aratott, ebből 44-et kiütéssel, és mindössze 6 vereséget szenvedett el, az 1987 és 1990 közötti időszakban uralta a szorítót. Fénykorában a nehézsúly vitathatatlan világbajnoka volt, 2005-ben vonult vissza. Azonban 2020-ban visszatért egy bemutatómérkőzésre, amelyen Roy Jones Jr.-ral, szintén korábbi világbajnokkal küzdött, és amely döntetlennel zárult.

Jake Paul 2020 januárja óta látható a ringben profi bokszolóként, eddig kilenc győzelmet aratott, ebből hatszor kiütéssel nyert, és mindössze egyszer kapott ki.

Kép(ek) forrása: Getty Images: Roy Rochlin