Life Fehér Patrik 2024. 08. 28.

30 nap alatt 30 maratont futott a sivatagban egy férfi

Egy maraton lefutása sem kis teljesítmény, azonban egy férfi rögtön harmincszor teljesítette a 42 kilométeres távot. Mindezt egy sivatagban, tettével pedig adományt is gyűjtött.

Spencer Matthews nem a léhűtő valóságshow-hősök táborát erősíti. Habár a britek egy tévéműsorból ismerték meg a 36 éves férfit, számos nagyobb szabású projektbe belevágott már. Egyet most egészen addig vitt, hogy bekerült vele a Guinness-rekordok közé.

Fogta ugyanis magát, és 30 napon át minden nap lefutotta a maratoni távot a jordániai sivatagban.

Az embert próbáló futással tegnap végzett a férfi, azaz a legnagyobb forróságban, ráadásul árnyék nélkül teljesített összesen 1274 kilométert. Útvonala folyamatosan változott, nem egy-egy kört ismételt, hanem mindig tartott valahova – volt, hogy 44 Celsius-fokban. A maratonokat próbálta minden nap hajnali fél négykor kezdeni, de így sem tudta elkerülni a hőséget. A futás napjaiban átlagosan 38 fokos csúcshőmérsékletet mért a férfi.

Matthews ezzel nemcsak Guinness-rekorder lett, hanem rengeteg pénzt is gyűjtött. Támogatói több mint 340 ezer fontot, átszámítva 158 millió forintot dobtak össze, melyet az utolsó pennyig egy olyan szervezetnek ad, mely apró, de támogatásra érdemes jótékonysági szervezeteket segít.

Miután végzett, Matthews a Daily Mailnek azt mondta, valamikor egyszer még biztosan megpróbál beállítani vagy megdönteni egy világrekordot.

Forrás: Daily Mail
Kép(ek) forrása: Getty Images