Life Fehér Patrik 2024. 09. 13.

Rekordméretű pizsamapartit tartottak egy Ikeában

Guinness-rekordot döntött az első IKEA-üzlet: pizsamapartijukra olyan sokat összegyűltek, mint még soha korábban - igaz, aludni nemigen aludtak.

2051 résztvevővel új Guinness-rekordot tudhat magáénak az IKEA. Ennyien gyűltek össze pizsamapartijukra első áruházuknál a svédországi Älmhult településén. A dolgozókból álló csapat a Guinness World Records előírásainak megfelelően kétrészes alvóruhában jelent meg, és szinte mindenki a bútoráruház kék-sárga színébe öltözött.

A képek alapján aligha lehetett ottalvós a buli, mivel a fotók többsége fényes nappal készült. Nézd meg őket galériánkban az alábbi képre kattintva!

8 fotó megtekintése

Az IKEA célja ezzel nem csupán egy jó reklámfogás volt. Szerették volna ugyanis felhívni a figyelmet az alvás, különösen a jó minőségű, pihentető alvás fontosságára. Erre indítottak egy programot is, mely egy éven keresztül zajlott, ennek lezárása volt a pizsamaparti.

Augusztus 31-én a hazai IKEA-üzletekben is rendeztek pizsamapartit, akik azon a napon a hálóruhájukban látogattak el a lakberendezési áruházakba, még utalványt is kaptak.

A bútoráruház korábban készített is egy globális felmérést, melyből kiderült például, hogy minden második ember elégedetlen az alvásminőségével, és ez kihat a napi teljesítményére. Ennek ellenére csak a megkérdezettek egyharmada gondolta úgy, hogy az alvás fontos dolog.

Korábban már írtunk arról, mit tehetünk, ha jobban szeretnénk aludni, a témáról itt olvashatsz bővebben. Ha pedig arra vagy kíváncsi, milyen hatással van rád a rossz minőségű alvás, kattints ide!

Forrás: Ikea