Life Fehér Patrik 2024. 09. 16.

Épül a világ első 3D-nyomtatású szállodája

24 hektáron zajlik a munka 3D-épületnyomtató gépek segítségével Texasban. A területen hotel, fürdő és étterem épül, elsőként ezzel a technológiával.

Sokak szerint számos épület készülhet a jövőben 3D-nyomtatással. A technológia ugyan még mindig gyerekcipőben jár, de a fejlesztések folyamatosak, és már most látszik, hogy segítségével olcsóbban, gyorsabban és akár környezetbarátabb módon építkezhetünk. A terület egyik élenjáró cége az ICON, amelynek munkájáról korábban már mi is beszámoltunk:

 

A vállalat most bejelentette, gépeikkel elkezdték építeni a világ első 3D-nyomtatással készülő hoteljét. A texasi Marfa városa mellett fekvő 24 hektáros területen a szálloda mellett étterem és fürdő is helyet kap majd, melynek legfőbb létesítményeit mind-mind nyomtatják.

16 fotó megtekintése

A terveket a világszerte számos beruházást tervező Bjarke Ingels Group dizájniroda jegyzi, így a végeredményre ebből a szempontból valószínűleg nem lehet majd panasz.

Épül a világ első 3D-nyomtatású szállodája

Az El Cosmico nevű épületegyüttes mellett luxusotthonok is épülnek 3D-nyomtatással 185 és 232 négyzetméter közötti méretekben. Ezeket már el is kezdték árulni 2,29 millió dolláros (810 millió forintos) indulóáron.

Épül a világ első 3D-nyomtatású szállodája

Ha minden a terveknek megfelelően alakul, a munkálatok 2026-ban érhetnek véget.

Forrás: ICON