Life FIRSTCLASS 2024. 10. 03.

Erre van szükségünk a nyaralások kimaxolásához

Egy felmérésből nemrég kiderült, hogy az európai nyaralók sokkal jobban élveznék a külföldi vakációt, ha gond nélkül tudnának kommunikálni a helyiekkel.

Előfordult már veled külföldi nyaralás során, hogy sehogy sem tudtad megértetni magad a helyiekkel, és kézzel-lábbal kellett mutogatnod? A helyzet kívülről vicces, belülről megélni viszont közel sem az. Erre mutatott rá a Samsung felmérése, melyben a megkérdezettek 72%-a azt vallotta, jobban élveznék a külföldön létet, ha jobban menne a kommunikáció a helyben élőkkel.

A kutatásból kiderül, hogy az európaiak több mint egyharmada (35%) küzd azzal az utazások során, hogy útbaigazítást kérjen, megértse a helyi szokásokat (29%), ráadásul, még az ételrendeléssel is (26%) nehézségbe ütközik – az utazók fele (50%) elismeri, hogy ilyenkor az étlapon mutogat.

Azt is megállapították, hogy az emberek a nyelvi nehézségek miatt tartanak ki a bevált turistalátványosságok mellett: az európaiak majdnem háromnegyede (72%) azt jelezte vissza, hogy utazásai során még több rejtett kincset, valódi helyi látványosságot fedezne fel, ha jobban tudna kommunikálni a helyiekkel, egynegyedük (25%) pedig elismerte, hogy azért nem látogat el a bakancslistás úti céljaira, mert nem beszéli a helyi nyelvet.

Új helyek felfedezésében a kütyük és a technológia is segítenek: az utazók 63 százaléka elismerte, hogy a közösségi médiát használja új úti célok, rejtett kincsek és egyedi utazási élmények felfedezésére. Igaz ez az emlékek megörökítésére is. Fontosak a jó fotók, olyannyira, hogy a 18-34 évesek 27%-a állítja, a nyaralásokról készült fotóikat tönkreteszik a háttérben feltűnő ismeretlen emberek.

Forrás: Samsung
Kép(ek) forrása: Getty Images