Life Kovács Miklós 2024. 10. 24.

Forró fekete lé folyik a kétmilliós Porschéből

Szerencsére olaj helyett kávé folyik a Porsche által piacra dobott kávéfőzőből, amely a legendás 911-es hangulatát idézi meg profi, olasz alapokon.

A Porsche rengeteg háztartási termékhez, ruhához, használati tárgyhoz adta már a nevét, a hosszú sorból pedig a kávéfőző sem hiányzik. Ezen tárgyak közös jellemzője a magas minőség és a magas árkategória, amihez a németek hol máshol találtak volna megfelelő partnert, mint Olaszországban, az eszpresszó hazájában.

Inspirációt a Porsche motorsporttörténetének egyik kiemelkedő darabja adott, az 1970-es években sikert sikerre halmozó Porsche 911 Carrera RSR 2.8.

A porschés dizájnfogásokkal feldobott kávéfőzőt a La Marzocco gyártja, az együttműködés gyermeke pedig a Porsche x La Marzocco Linea Micra, melyet két színárnyalatban lehetett megrendelni.

A gép ami az ötletet adta

A gép ami az ötletet adta

A Slate Gray szürke 4950 euróért (1,95 millió forint) kellette magát, az igazi gyűjtői darab viszont a Martini Racing versenyszíneibe (klasszikus,  sötétkék-világoskék-piros sávozással) öltöztetett kivitel volt 5250 (2,1 millió forint) euróért. Igen, csak a festés 150 ezer forintnyi pluszt jelentett.  

6 fotó megtekintése

Mit kaptak a vevők ennyi pénzért?

Egy felső kategóriás, kézkazános kávéfőzőt, integrált fejegységgel, amit Olaszországban szerelnek össze minőségi alkatrészekből. A két külön kazán akkor jön jól, ha több kávét húzunk le egymás után, és közben tejet is habosítanánk, így mehet a kettő gyorsan egymás után (vagy akár egyszerre), nem kell úgy várni a gőzképzésre, mint az egykazános gépeknél.

Ezt a trükköt már rengeteg 4-500 ezer forintos gép tudja, a La Marzocco Linea Micrája viszont luxuskategóriás darab, a tartósság ígéretével. Ezt Porsche-kezelés nélkül 1,1 millió forintért kínálja a gyártó, a durván egymillió forintos felárért a szép fényezés mellé jár még pár speciális, Porsche-beltereket idéző kezelőszerv, míg a csöpögtetőtálca rácsozata a Porsche GT3 Touringot idézi.  

Forró fekete lé folyik a kétmilliós Porschéből

Mindkét színből csak 911, számozott plakettel ellátott darab készül, ami mutatja, hogy egyik cég sem ezen fog meggazdagodni, aki pedig teljes szettet akar, annak is van opció, a Linea Micra mellé rendelhető szintén Porsche-jegyekkel feldobott kávédaráló (680 ezer forint), és pohárszett is, utóbbi a csomag legolcsóbb darabja 36 ezerért.

Ez a különleges széria mutatja, hogy a Porsche ismeri a vevőkörét, a 911-fanatikusok azonnal lecsaptak erre a különlegességre: az 1822 darab gép rövid idő alatt elfogyott a webshopból.