Magic Fehér Patrik 2023. 02. 10.

Versenypályává alakítja a nappalid ez a jópofa játék

A valóság keveredik a virtuális térrel ennél a játéknál, új dimenziókat nyitva az otthoni szórakozásban.

Sok gyártó hisz abban, hogy a jövőben egyszerre fogunk szórakozni a valóságban és a virtuális világokban. A kettőt kombinálva kapjuk a kiterjesztett valóságot, ahol a környezetünkben különféle eszközök segítségével digitális elemeket jeleníthetünk meg. A technológia iránt a játékkészítők élénken érdeklődnek.

Korábban a Nintendo már belevetette magát ebbe a világba, amikor népszerű videojátékukat, a Mario Kartot átültették a valóságba úgy, hogy egy kézzel fogható játékautóra kamerát szereltek, majd azt a Switch játékkonzollal irányították. A képernyőn azonban nem az a környezet jelent meg, amit a kamera is látott, hanem a szoftver kiegészítette különféle elemekkel a szórakoztatás jegyében.

Mario Kart Live: Home Circuit (Kép: Nintendo)

Mario Kart Live: Home Circuit (Kép: Nintendo)

Mario egyeduralma ebben a világban két évig tartott, ugyanis riválisként frissen érkezik a kisautógyártó Hot Wheels saját játéka. A Hot Wheels: Rift Rally alapjaiban nagyon hasonlít a korábbi játékra, de ez nem véletlen, ugyanis mindkét terméket a Velan Studios fejlesztette. Itt is távirányítós autókkal lehet száguldozni a nappaliban, kétféle játékmenetben.

A Hot Wheels kamerás autója

A Hot Wheels kamerás autója

Az egyik a Campaign, melynek keretein belül a szettben található, a szobában felállított kapuk között kell kocsikázni. A másik a Stunt mód, mely szabad hülyülésre, driftelésre és virtuális gumiégetésre ösztönzi a játékost.

Versenypályává alakítja a nappalid ez a jópofa játék

A termékek nem lesznek közvetlen ellenfelek a piacon, ugyanis a Hot Wheels-féle megoldás Playstation 4-gyel, 5-tel, illetve iOS-szel lesz kompatibilis a márciusi megjelenést követően. Maga a játékszoftver ingyenesen letölthető, de használatához meg kell venni a 130 dolláros (47 ezer forintos) kezdőszettet egy autóval és négy kapuval.

Képek: Mattel