Magic Fehér Patrik 2023. 02. 21.

Világbajnok töltési sebességgel kecsegtet ez a telefon

Kína után Európába is megérkeznek azok az okostelefonok, melyeket kevesebb mint 10 perc alatt fel lehet tölteni.

Több fronton is háború zajlik a mobilpiacon: vannak gyártók, amelyek kamerázási tudásban akarnak mindenkit lepipálni, de az elmúlt években a töltési sebesség egyre feljebb tornázására is ráfeküdtek néhányan. A jelenlegi rekorder minden szempontból a kínai Realme, GT Neo5 nevű, csak Kínában kapható telefonjuk kevesebb mint 10 perc alatt feltölthető a 240 W-os töltési teljesítménynek köszönhetően.

Hamarosan azonban nem csak tőlünk keletre lesznek elérhetőek ilyen tudású mobilok: a gyártó beharangozta a Realme GT3 érkezését, amit ugyanezzel a töltési teljesítménnyel 9 perc 37,31 másodperc alatt lehet teljesen lemerült állapotból csurig tölteni. Minderről egy videót is közöltek:

A töltési sebesség nem egyenletes, magasabb töltöttségi szintnél az energia-visszatáplálás lassításával kímélik a 4600 mAh-s akkumulátort. A Realme által közzétett adatok szerint mindössze 80 másodperc alatt 20 százalékra tölthető a teljesen lemerült GT3, ahhoz pedig, hogy félig legyen az aksi, elég csak 4 perc. Mindezt érdemes úgy nézni, hogy a feltöltendő aksi teljesen átlagos darab: a méretben nagyon közel álló Samsung Galaxy S23+ belsejében is egy 4700 mAh-s egység található.

A készülékről túl sok infó még nem ismert néhány alapadatot leszámítva: képátlója 6,74 col, az AMOLED kijelző frissítési rátája pedig 144 Hz. Belső memóriája 512 GB is lehet, mellé 16 GB RAM-mal, lesz tehát hely a fényképeknek és videóknak, amihez a mobil hátul egy 50 MP-es széles vagy egy 8 MP-es ultraszéles látószögű, illetve elöl egy 16 MP-es szelfikamerát használhat. Minden részletre a barcelonai Mobil World Congress keretein belül derül fény február 28-án.

Nyitókép: Twitter/Realme