Magic Fehér Patrik 2023. 03. 14.

Hollywoodi luxusvillát vett nyereményéből a rekorder lottógyőztes

Híres szomszédok társaságába költözik az a szerencsés, aki pár hónapja megnyerte minden idők legnagyobb lottónyereményét.

Az elmúlt hónapok minden bizonnyal fenekestül felforgatták Edwin Castro, egykori pasadenai lakos életét. A férfi novemberben megnyerte minden idők legnagyobb lottónyereményét, ő zsebelhette be a Powerball 2,04 milliárd dollárig halmozódó főnyereményét.

Castro a helyi szabályoknak megfelelően választhatott, hogy egy összegben kap 997,6 millió dollárt, azaz a fődíj mindössze 49 százalékát (melyből még lejön némi adó), vagy a teljes összeget éves részletekben 29 év alatt. A férfi az előbbit választotta, azaz a semmiből a nyakába szakadt bruttó 365 milliárd forint.

Hogy pontosan ki kapta ezt meg, az nem derült ki, ugyanis Castro nem jelent meg a hivatalos sajtótájékoztatón, de azt már tudni, hogy a kora 30-as éveiben járó szerencsés elkezdte költeni a pénzt. Vett is belőle egy villát Los Angeles egyik legelőkelőbb részén, Hollywood Hillsen 25,5 millió dollárért, ami neki csak aprópénz, nekünk viszont 9,3 milliárd forint, azaz az ötöslottó valaha volt legnagyobb nyereményének kb. másfélszerese.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Dirt (@dirtdotcom) által megosztott bejegyzés

Az 5 háló- és 6 fürdőszobás ingatlan frissen épült, tavaly végezték el rajta az utolsó simításokat, azaz az újdonsült milliomos az első gazdája. Kiváló kilátás nyílik a lent elterülő nagyvárosra az 1261 négyzetméteres ház teraszáról, ahová át is hívhatja a borospincével, medencével és szaunás edzőteremmel ellátott villa avatójára a szomszédokat, köztük Ariana Grande énekesnőt vagy Jimmy Kimmel tévésztárt.

A bő 2300 négyzetméteres birtok nagy része egyébként nem hasznosítható hegyoldal, talán ez is közrejátszott abban, hogy sikerült alkudnia az eredetileg 30 millió dolláros (11 milliárd forintos) vételárból. A kertészkedéssel így nem lesz annyi gondja, de ezzel együtt is simán jutott hely a hétbeállós garázsnak.

Forrás: Dirt, nyitókép: Tasos Katopodis/Getty Images