Magic FIRSTCLASS 2023. 03. 22.

Földön kívüli anyagból készül ez a táska

A tömege mellett az anyaga a különlegessége ennek a retikülnek: 55 ezer évvel ezelőtt a Földre zuhant meteorit darabjait használják fel a gyártásához. Nyilván az ára is ennek megfelelő.

A Chanelnél és a Balenciagánál szerzett tapasztalatok birtokában 2013-ban alapította meg két francia tervező, Sébastien Meyer és Arnaud Vaillant az alapvetően minimalista, és elsősorban a viselhetőséget előtérbe helyező női divatmárkáját, a párizsi Copernit.

Tavaly ősszel mindenki erről beszélt (Fotó: Getty Images)

Tavaly ősszel mindenki erről beszélt (Fotó: Getty Images)

Tavaly ősszel azzal keltettek feltűnést, hogy a Párizsi Divathéten az egy szál bugyiban pózoló Bella Hadidra a kifutón fújták rá a ruhát, de akad náluk egyéb érdekesség is.

Ilyen a 2023/24-es őszi-téli kollekció egyik darabja, a retikül, melyet a szó szoros értelmében meteoritból készítenek el. A Mini Meteorite Swipe Bag anyagába az olasz elektronikai specialista Semar segítségével varázsolják bele az 55 ezer évvel ezelőtt a Földre hullott követ.

Természetesen limitált kiadásról van szó, minden egyes táska egyedi, kézzel készült darab, így formájuk, színük is különbözik. Egy-egy meterotittáska 6 héttel a rendelés után vehető át.

Bár a fentiekből fakadóan a méretet sem lehet precízen megadni, nagyjából 9 x 12 x 23 centiméteres darabról van szó, melynek hordása edzésnek sem semmi, ugyanis a kis semmiség kb. 2 kilogrammot nyom.

Az árról még nem beszéltünk, de biztosan nem lesz meglepetés, hogy sokat kérnek a kőretikülért: 40 ezer eurót (5,5 millió Ft) kell fizetnie annak, aki több tízezer éve a Földre pottyant űrbéli anyagot szeretne divatkiegészítőként hordani.

Forrás: Coperni Paris, Luxury Launches
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Getty Images