Magic Fehér Patrik 2023. 04. 11.

Százmilliókat fizettek különleges telefonszámokért

Egy jótékonysági árverés keretében túladtak néhány egyedi telefonszámon, melyektől új gazdáik valószínűleg nem fognak megválni életükben.

Amióta az emberiség meg tudja különböztetni a semmit és a valamit, illetve a keveset és a sokat, azóta kapcsolatban áll a számokkal. Az évezredek során a világ különböző tájain eltérő viszonyt alakítottunk ki a számokkal: elég csak nálunk a balszerencsésnek titulált 13-asra, vagy Kínában a 8-asra gondolni, amihez ott a gazdagságot, a sikert társítják.

A számok bűvöletében telt április 8-a Dubajban is, ahol egy jótékonysági árverés keretében 14 rendszám, illetve két szolgáltató összesen 21 mobilszáma talált gazdára. “A legnemesebb szám” nevű aukción egy fenntartható étkeztetési kampányra gyűjtöttek. Az este legnagyobb durranása a P7 rendszám volt, melyet egymagában 55 millió dirhamért (5,1 milliárd forintért) adtak el.

Mobilszámok tekintetében a két emírségekbeli szolgáltató olyan ki nem osztott telefonszámokat ajánlott fel, melyekben sok egyforma számjegy szerepelt. Az Etisalat by e& szolgáltató esetében például a 971548888888 lett a legdrágább, valaki ezért a mobilszámért 2,3 millió dirhamot, átszámítva 216 millió forintot fizetett. A másik szolgáltató, a Du kínálatából a 971583333333-ért adták a legtöbb pénzt, konkrétan 2 millió dirhamot (188 millió forintot).

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

الامارات للمزادات (@emiratesauction) által megosztott bejegyzés

Az este során összesen 91,59 millió dirham (8,6 milliárd forint) gyűlt össze.

Forrás: wam.ae
Kép(ek) forrása: Getty Images